Beirut

Ajornada fins al 23 d'octubre la sessió del Parlament que havia d'escollir el nou president del Líban

El Parlament del Líban ha ajornat fins al pròxim 23 d''octubre la sessió en què s'havia d'escollir el nou president del país, un ajornament que donaven per fet tant els grups de la majoria com l'oposició i que dóna més temps al president de la cambra per trobar un candidat de consens. El procés per escollir nou president, però, no serà un tràmit fàcil, ja que el país es troba enmig d'una gran inestabilitat política.

Actualitzat

Aquest dimarts havia de començar el procés per elegir el nou president del Líban, però s'ha ajornat fins d'aquí a un mes per trobar un candidat de consens. I és que tot i que el govern vol imposar un dels seus candidats, només té majoria simple, quan fan falta dos terços de la cambra per elegir el nou president. Com que l'oposició no hi ha assistit, es bloquejava totalment qualsevol acord.

L'oposició, que, encapçalada per Hezbollah, fa deu mesos que acampa davant de la seu del govern en senyal de protesta, ja havia amenaçat abans de la sessió que boicotejaria la sessió parlamentària.

Un nou revés per al poble libanès, que veu com, davant la sensació d'inestabilitat, cada vegada és més difícil tirar endavant un negoci o portar una vida normal. Fa sis dies, un nou atemptat va colpejar Beirut. La víctima era un diputat de la majoria antisiriana que governa el país. Ja són quatre els parlamentaris morts des de les últimes eleccions.

Abans de la sessió, els quaranta diputats de la coalició governamental formada després de l'assassinat de l'exprimer ministre Rafiq Hariri s'amagaven en un hotel fortament custodiats i només han sortit per desplaçar-se fins al Parlament per votar.

Com el parlamentari mort dimecres, els quaranta diputats viuen fora del Líban per por de ser assassinats. Des del final de l'última guerra civil, fa disset anys, aquesta és la pitjor crisi política que viu el país.

Anar al contingut