Barcelona

Agitació a la xarxa a favor i en contra de la Via Catalana (2)

Actualitzat
Els contraris a la Via Catalana també consideren que es tracta d'un acte de divisió i enfrontament amb el qual s'imposa el secessionisme, com afirma el periodista de "La Vanguardia" David Martínez. El seu cost també ha desencadenat molt soroll entre els que estan en contra que se celebri la cadena humana. Els detractors també fan patent que s'hi destinin tants esforços. D'aquesta manera ho ha expressat la diputada Parlament i tinent d'alcalde del PSC a Sabadell, Montserrat Capdevila. O el diputat també del PSC Xavier Sabaté, que va sortir amb un estirabot i va aixecar una gran polseguera a la xarxa quan va relacionar la cadena amb els morts a les platges. Altres ciutadans, simplement, recorden que no participar-hi no pressuposa no estimar Catalunya. Ja sigui a favor o en contra, el secretari d'Organització de les JERC ja apunta que el més important serà el que es farà l'endemà. En qualsevol cas, tothom vol posar el seu granet de sorra. Entre ells, cares ben conegudes. Miquel Calçada Els arguments i contrarguments són immesurables. A Twitter els poden trobar sota les etiquetes #viacatalana #femvia #independència #dretadecidir #estatpropi #11s2013 #noupaís així com #sagradafamilia11s, #mejorunidos, #somespanya o, amb menys incidència, #Noalseparatismo.

A Facebook, són molts els usuaris que en els seus perfils es pronuncien sobre la Via Catalana. Alguns d'ells per explicar el tram on van, per animar els seus amics que hi vagin, per explicar-nos les raons per què hi estan a favor, i d'altres, per tot el contrari, per criticar-la, posicionar-se a favor de l'Espanya unida i/o mostrar el seu suport a mobilitzacions alternatives. També s'han creat diverses pàgines, com la de "Catalanes castellanoparlantes a favor de la independencia de Cataluña". O la pròpia de l'ANC així com la del 12-O Movimient Cívic.

Entre els blogs, en parlen una gran quantitat, que hi dediquen comentaris en pro i en contra, en exclusiva o no. Hi ha, per exemple, el de "Blog-via cap a la independència", que pretén fer una altra cadena, però virtual, que enllaci diversos blogs per la independència, o el de Catalunya Nou Estat d'Europa, que informa sobre la via catalana i la consulta.

Pots tornar a la primera pàgina dels pros i contres de la Via Catalana.
Anar al contingut