Afluixa la calor amb sol i núvols alts

L'últim dia sencer d'hivern serà primaveral. L'atmosfera es mou poc i el cel oferirà pocs canvis. Potser el més destacat serà la tendència a la baixa de les temperatures, però, en tot cas, al migdia farà caloreta.

Actualitzat

El fred de l'hivern ha passat de puntetes per Catalunya. Les temperatures més baixes de tota la temporada no han caigut en aquesta estació, sinó al novembr, a la tardor. I l'últim dia sencer d'hivern el temps serà del tot anticiclònic, estable i molt suau.

El dia serà assolellat i només s'interposaran teranyines de núvols alts. L'única cosa que faran aquests núvols és emblanquinar una mica l'aspecte del cel. Com a fenomen diferent, a partir del migdia es veuran al Pirineu alguns núvols del tipus cúmuls, d'aquells que tenen forma de coliflor o cotó fluix. En cap cas creixeran com per deixar alguna precipitació.

La calor afluixa. Les temperatures tan elevades dels últims dies ja no es tornaran a repetir. El matalàs d'aire càlid que cobria Catalunya amb temperatures a 850 hPa, a uns 1.500 metres, de més de 10 ºC es retirarà cap al mar. Aquesta situació permetrà que la calor afluixi durant les hores centrals del dia amb valors que ja no superaran els 24 ºC. El descens més fort serà a la Terra Ferma amb màximes a l'entorn dels 20 ºC.

El vent afluixa. El mestral a les Terres de l'Ebre desapareixerà al matí. En canvi, la tramuntana bufarà durant tot el dia a l'Empordà, si bé serà moderada fins al migdia i, després, minvarà sense acabar de marxar del tot.

I per als pròxims dies...

L'estabilitat s'allargarà fins al cap de setmana, però amb alguns detalls. Per exemple, durant la tarda de dijous poden caure els típics ruixats i tempestes de tarda al Pirineu. En tot cas, el temps farà un gir a partir de dissabte a la tarda amb l'arribada d'un front actiu que portarà fred, neu, ruixats i ambient més hivernal.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut