Firefly Green Fuels
A l'esquerra, fang de depuradora amb excrements, a la dreta combustible per avions destil·lat del fang (Firefly Green Fuels Ltd)

Aconsegueixen produir combustible d'aviació a partir d'excrements humans

Ho afirma una empresa del Regne Unit que calcula que aquest nou combustible podria arribar a cobrir el 5% de la demanda anual del seu país

RedaccióActualitzat

Una empresa del Regne Unit afirma que ha aconseguit produir un carburant d'aviació òptim a partir d'excrements humans, i que pot ser una solució parcial per a l'aviació comercial.

De moment ho han aconseguit al laboratori en petita escala, i els seus responsables asseguren que es pot fer també en gran escala amb els fangs de les depuradores d'aigües residuals.

És una empresa de Bristol dedicada als biocombustibles, Green Fuels, i el director general, James Hygate, diu que tindrà una petjada de carboni el 90% menor que el querosè d'aviació:

"Per descomptat que caldrà energia per produir-lo, però si mirem el cicle de vida del combustible, un estalvi del 90% és al·lucinant."

James Hygate, director general de Firefly Green Fuels, al costat d'un motor d'avió (Firefly Green Fuels Ltd)

De moment ja han creat una empresa nova, Firefly Green Fuels, i han aconseguit una beca de recerca de 2,32 milions d'euros del govern britànic per desenvolupar la tecnologia.


Pocs litres per un any sencer d'excrements

Hygate, però, reconeix que si aconsegueixen produir-lo en gran escala, només permetrà subministrar com a màxim el 5% de la demanda actual de combustible d'aviació al Regne Unit.

El motiu és que dels excrements que produeix una persona en un any només se'n poden extreure entre 4 i 5 litres de combustible.

Per fer-se'n una idea, caldria processar els excrements anuals de 20.000 persones per poder fer volar un avió de passatgers de Londres a Nova York i de Nova York a Londres.

Mostra del biocrú que aconsegueix l'empresa Firefly Green Fuels a partir d'excrements humans (Firefly Green Fuels Ltd)

Converteixen els fangs de depuradora en un biocrú

Per les proves de laboratori Hygate va contactar amb l'enginyer químic Sergio Lima, de l'Imperial College de Londres, que s'ha convertit en el cap de recerca de Firefly.

El primer pas del procés és convertir el fang dels excrements en el que anomenen biocrú, un líquid molt semblant al petroli i que asseguren que es comporta químicament com si ho fos.

A partir d'aquest biocrú, Lima explica que es pot destil·lar el combustible, escalfant-lo a la temperatura precisa per poder extreure'l:

"És molt emocionant perquè s'ha produït a partir d'una matèria primera sostenible a la qual tots estem contribuint."

L'enginyer químic Sergio Lima amb l'aparell que destil·la combustible d'avió extret d'excrements humans (Firefly Green Fuels Ltd)

 

 

ARXIVAT A:
MobilitatCrisi climàtica
Anar al contingut