Barcelona

Acció Solidària critica el govern per haver trencat el pacte de discreció en el segrest dels cooperants

L'ONG Barcelona Acció Solidària ha acusat el govern de trencar les regles de discreció establertes per Al-Qaeda en el cas dels cooperants catalans segrestats. L'organització ha titllat d'imprudent l'executiu espanyol després que aquest ha revelat que els ostatges van enviar cartes i van trucar a les seves famílies com a prova de vida. Acció Solidària, a més, reclama al govern que recuperi el silenci que hi havia hagut fins ara per protegir els cooperants de possibles represàlies dels terroristes islàmics.

Actualitzat
Barcelona Acció Solidària reclama al govern més prudència i discreció davant del cas dels cooperants catalans segrestats després que s'ha fet públic un vídeo amb imatges dels ostatges.

Segons els responsables de l'ONG, "no és just" que es donin a conèixer totes aquestes dades quan encara hi ha dos dels seus companys segrestats i és una situació que podria posar en perill els cooperants. A més, Acció Solidària afegeix que "hem estat tres mesos callats, respectant el pacte de discreció que ens va demanar el Ministeri d'Afers Estrangers, i ara veiem com la vicepresidenta dóna a conèixer les proves de vida que ens han arribat".

En aquest sentit, l'organització ha assegurat que ells mateixos van rebre al mes de desembre una trucada d'Alicia Gámez per informar-los de la situació en què es trobaven i van mantenir el silenci seguint les recomanacions d'Al-Qaeda.

Davant aquestes crítiques, la vicepresidenta del govern, María Teresa Fernández de la Vega, ha assegurat que l'executiu espanyol és el més interessat a ser prudent i ha agraït "l'actitud" i "la paciència" de les famílies dels voluntaris. De la Vega també ha afirmat que el govern no deixarà de treballar "fins que no es produeixi l'alliberament".

Al-Qaeda fa públics els motius del segrest

Pel que fa al comunicat difós per la xarxa terrorista on, entre altres coses, s'assegura que Alícia Gámez ha estat alliberada perquè s'ha convertit a l'islam de forma voluntària i per problemes de salut, l'ONG assegura que ni ells ni les famílies dels cooperants en tenen cap constància.

En aquest comunicat l'organització terrorista exigeix al govern espanyol que acati les seves peticions si vol garantir la seguretat d'Albert Vilalta i Roque Pascual.

Malgrat que el text no defineix quines són les demandes que fan a canvi d'alliberar-los, fonts pròximes als negociadors asseguren que els segrestadors exigeixen 5 milions de dòlars de rescat pels dos voluntaris, a més de l'excarceració de presos islamistes a Mauritània.


Anar al contingut