Llorca

6.500 alumnes d'escoles afectades pels terratrèmols de Llorca tornen a classe

Els veïns de Llorca fan el possible per recuperar l'activitat després dels dos terratrèmols de dimecres, 11 de maig, que van causar 9 morts. Més de 6.500 alumnes han tornat avui a classe mentre que els tècnics municipals confien que aquesta setmana puguin fer-ho els estudiants dels centres més malmesos. Avui també han començat a obrir els primers comerços, i el subministrament de gas es restableix als edificis que són accessibles.

Actualitzat
Els 6.500 alumnes d'Educació Infantil, Primària i Secundària que aquests dies no han pogut anar a classe per culpa dels dos devastadors terratrèmols de dimecres passat a Llorca, que van causar 9 morts, han tornat avui a l'escola. Els tècnics municipals confien que aquesta setmana puguin fer-ho els estudiants de les escoles que han quedat més malmeses, ja sigui als seus propis centres o bé reallotjats en altres escoles.

Avui també s'ha restablert parcialment el servei de gas als edificis que han estat declarats habitables, i diversos establiments, com ara cafeteries, bancs, farmàcies o supermercats han començat a obrir les portes. Paral·lelament, l'Ajuntament de Llorca ha obert tres noves oficines d'informació per als afectats pel sisme i ja n'hi haurà una seixantena.

La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, va avançar aquest diumenge que les assegurances treballen amb un primer càlcul de 70 milions d'euros de pèrdues. Salgado va reiterar que l'executiu central no escatimarà recursos perquè la ciutat murciana recuperi la normalitat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut