Moment de tensió entre els manifestants i els Mossos d'Esquadra en el cordó policial davant de la Delegació del Govern espanyol entre el carrer…
Moment de tensió entre els manifestants i els Mossos d'Esquadra en el cordó policial davant de la delegació del govern espanyol
Barcelona

35 ferits pels enfrontaments amb els Mossos a Barcelona

Els Mossos d'Esquadra van blindar els accessos a la delegació del govern per impedir l'accés als manifestants

RedaccióActualitzat

Els enfrontaments entre els Mossos i els manifestants prop de la delegació del govern espanyol a Barcelona deixen un balanç de 35 ferits.

Els Mossos d'Esquadra van blindar els accessos a l'edifici per impedir l'accés als manifestants i, posteriorment, van avisar els manifestants que no trenquessin el perímetre.

Enmig de moments de tensió i empentes, alguns agents dels Mossos d'Esquadra van utilitzar ahir a la nit les porres per evitar que els concentrats trenquessin el cordó de seguretat que es va establir als carrers adjacents a la delegació del govern, situada a la confluència dels carrers Mallorca i Bruc. Fins i tot van disparar salves i van mostrar llançadores de projectils de precisió per intentar dispersar els concentrats que intentaven trencar el perímetre policial.

 

Segons informa el Servei d'Emergències Mèdiques, SEM, va atendre 35 persones ferides de caràcter lleu a la zona de Pau Clarís-Llúria i dues amb ferides de caràcter menys greu. Les ferides principalment van ser per contusions, i 15 dels ferits van requerir trasllat. Alguns tenien cops de porra a les cames i un presentava un tall a la cara.

 

A Barcelona, una de les concentracions va començar a la plaça Catalunya, on es va llegir el manifest, i va acabar als voltants de la delegació del govern, on també va coincidir una altra manifestació convocada pels CDR, els Comitès de Defensa de la República.

L'ANC, Òmnium Cultural i entitats municipalistes van convocar les manifestacions com a protesta a la decisió del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que ha enviat a la presó Jordi Turull, Josep Rull, Carme Forcadell, Dolors Bassa i Raül Romeva.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut