El camí seguit per l'allau i que va sepultar l'hotel (EFE)
El camí seguit per l'allau i que va sepultar l'hotel (EFE)
Farindola

29 morts i 11 supervivents, balanç final de l'allau que va sepultar l'hotel d'Itàlia

La investigació judicial vol aclarir si es va actuar correctament quan, hores abans de l'esllavissada, des de la direcció de l'hotel van demanar ajuda

RedaccióActualitzat

Ha acabat la recerca de desapareguts entre la runa de l'hotel Rigopiano, als Abruços, sepultat per una allau fa vuit dies. Aquesta nit han recuperat els dos últims cossos de l'establiment situat al massís del Gran Sasso, als Apenins. El balanç final és de 29 víctimes mortals, 15 homes i 14 dones. Hi ha hagut 11 supervivents. En el moment del desastre hi havia 28 hostes i 12 treballadors. Els equips de rescat han confirmat que ja no queda ningú dins l'hotel i aquest matí hi tornaran a entrar per fer un reconeixement.

Paral·lelament, la investigació judicial segueix el seu curs i els principals diaris italians plantegen el dubte de si la tragèdia s'hauria pogut evitar. La fiscalia vol saber què hi ha de cert en les afirmacions que l'hotel es va aixecar en una zona perillosa, un terreny afectat anteriorment per esllavissades. També estudiarà les peticions de socors que, hores abans de l'allau, va fer des de l'Hotel Rigopiano el seu director.

La fiscal que porta el cas ha explicat que les víctimes han mort per aixafament, asfíxia i hipotèrmia. El president del govern italià, Paolo Gentiloni, va dir que la investigació haurà d'aclarir les responsabilitats en la tragèdia de l'hotel.

Anar al contingut