París

23 minuts d'horror: la seqüència dels atemptats a París

Tot apunta que els atacs són una operació militar estudiada, preparada al mil·límetre i segurament fins i tot assajada

RedaccióActualitzat

23 minuts d'horror. Els atacs a París que van fer 129 morts van començar a les 21.25 del divendres 13 de novembre. Menys de mitja hora d'hora després ja havien atacat cinc restaurants i l'Estadi de France. I encara quedava el pitjor: tres hores de segrest a la sala Bataclan.

La seqüència dels fets

 - 21.20 h: Primeres explosions a l'Estadi de France. En 10 minuts hi ha dues explosions amb dos terroristes immolats i almenys una víctima mortal.

 

21.25: Primer tiroteig. Un Seat León negre s'atura en una cruïlla i dispara indiscriminadament contra la gent que sopava al restaurant Le Petit Cambodge i el bar Le Carillon. S'hi troben un centenar de casquets de bala. Hi ha 15 morts.

 

21.32: Es repeteix la mateixa escena en una cruïlla veïna. Un Seat negre i un altre centenar de bales contra els clients del bar La Bonne Bière i Casa Nostra. 5 morts.

 

- 21.36: Tercer tiroteig. Una altra vegada un Seat negre i ràfegues de kalàixnikovs contra la terrassa de La Belle Équipe. 19 morts.

 

- 21.40: A més de dos quilòmetres de distància i només quatre minuts més tard, un suïcida s'immola dins el restaurant Le Comptoir Voltaire i fereix greument una persona.

 

- 21.40: A la mateixa hora, diversos homes armats entren a la sala de festes Bataclan i comencen a disparar indiscriminadament. Quan les forces d'elit hi entren, tres hores després, en maten un i els altres dos fan explotar els seus cinturons explosius.

 

- 21.53: Tercera explosió a la zona de l'estadi de France. Un terrorista s'immola prop d'un McDonald's.

- 00.20: La policia inicia l'operació per alliberar la sala Bataclan. Acaba mitja hora després. Hi ha 89 morts.

Qui va atemptar?

Tot indica, segons el fiscal de París, que tres comandos van perpetrar els sis atacs. Un dels equips va actuar a l'estadi de França i es va immolar als seus voltants. Un altre ho va fer a la sala Bataclan.

Hi ha un tercer terrorista immolat a la Plaça de la Nació, però sembla impossible que ell sol pogués cometre tota la resta d'atacs. El fet que hagi aparegut un cotxe amb kalàixnikovs als afores de París fa pensar que hi havia més terroristes preparats per atemptar o que algun va poder fugir dels llocs dels fets.

Tot apunta que els atacs són una operació militar estudiada, preparada al mil·límetre i segurament fins i tot assajada. Segons els testimonis, els assaltants eren homes joves perfectament entrenats i molt segurs de si mateixos.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut