El gosset, amb guix a una pota i una campana al coll.
2.001 euros de multa per abandonar un gos que necessitava una intervenció quirúrgica.
Viladecans

2.001 euros de multa per abandonar un gos que necessitava una intervenció quirúrgica

Una veïna de Viladecans ha estat sancionada amb una multa de 2.001 euros per haver abandonat el seu gos, un cadell que necessitava una intervenció quirúrgica que ella no va voler o no va poder pagar.

Carmen AmorósActualitzat

Una veïna de Viladecans ha estat sancionada amb una multa de 2.001 euros per haver abandonat el seu gos, un cadell que necessitava una intervenció quirúrgica que ella no va voler o no va poder pagar.

La propietària de l'animal va contactar amb l'associació Animals sense Sostre (ASS) per demanar-los que es fessin càrrec del cost de l'operació per traumatisme que li calia al gos. L'associació va aconseguir un centre veterinari que estava disposat a cobrar la meitat del que li havien pressupostat i, a més, li van oferir la possibilitat que els cedís l'animal.

El mateix dia, a la nit, la policia local de Viladecans va contactar amb l'ASS perquè havien trobat un cadell al carrer amb la pota fracturada.

FAADA va demanar als Agents Rurals que obrissin una investigació per comprovar si el gosset abandonat era de la mateixa persona que havia contactat amb l'associació.

Tot i que l'animal no estava identificat amb microxip, obligatori des del 2003, es va poder demostrar que era el mateix gos.

FAADA va presentar una denúncia als Serveis Territorials del DAAM de la Generalitat per abandonament i aquests van obrir un expedient sancionador que ha estat resolt amb una multa a la propietària de 2.001 euros.

El 324.cat s'ha posat en contacte amb FAADA per esbrinar si la dona no volia o no podia pagar la intervenció. FAADA assegura que, en moltes ocasions, persones que no poden pagar despeses veterinàries se'ls adrecen per demanar ajut i després paguen en els terminis que poden aquesta despesa, cosa que demostra que la gent que realment s'estima al seu animal fa tot el possible per continuar amb ell.

Preguntats sobre la possibilitat que la propietària del gos hagués hagut de fer treball social en una protectora en lloc de pagar una multa, FAADA ha explicat que, segurament, resultaria en alguns casos molt més útil en el sentit que sensibilitzaria les persones sobre l'estat en què es troben moltes protectores i les dificultats a què s'enfronten per poder tenir cura dels animals al seu càrrec.

Dades de la Generalitat apunten que aquest any s'han abandonat uns 30.000 animals de companyia. Segons FAADA la xifra és molt més elevada perquè no s'hi compten els que moren al carrer ni els que es queden les famílies que els troben abandonats directament del carrer.

A més a més, FAADA recorda que l'obligatorietat d'identificar els animals i adverteix que, fins i tot quan no es fa, és possible trobar al propietari i sancionar-lo.

Per la seva banda, Animals Sense Sostre presentarà denuncia al jutjat per reclamar les despeses veterinàries que van haver de pagar per operar el gosset d'urgència.

Anar al contingut