17A: Robles, disposada a donar explicacions, però només sobre el seu període de govern

La consellera de la Presidència demana una reunió al govern espanyol per parlar sobre les informacions de Público sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils

Actualitzat

Tres dies ha trigat el govern espanyol a reaccionar a les informacions sobre els suposats contactes del CNI amb Abdelbaki es-Satty. Aquest dijous ha parlat la ministra de Defensa, Margarita Robles, de qui depenen ara els serveis secrets, i s'ha limitat a assegurar que donaran explicacions, però només del període de govern del PSOE:

"Jo el que puc dir és que els 3.500 homes i dones que treballen en el Centre Nacional d'Intel·ligència fan la seva feina servint amb vocació d'Estat i ho fan el millor possible. I, en tot cas, aquest govern que hagi de comparèixer en el Congrés o davant l'autoritat judicial ho farà, però, òbviament, respondré a allò que faci referència a la gestió d'aquest govern, i no sobre el que hagi passat anteriorment."

 

Precisament aquest dijous, la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha enviat una carta a la ministra de Defensa i també a la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo. Arran de les informacions aparegudes sobre els atemptats del 17 d'agost, Budó li demana que concretin una reunió per donar explicacions i aturar, diu, l'alarma social generada.

 

 

També li sol·licita suport per a la creació d'una comissió d'investigació al Congrés de Diputats, com ja van fer fa dos dies ERC i JxCat, i que doni instruccions als representants de les institucions espanyoles perquè assisteixin a la comissió del Parlament.

 

 

Carta de Meritxell Budó a M... by Moderador Noticies Web on Scribd

 

 

També ha parlat la directora del diari Público, Ana Pardo de Vera, per defensar el treball periodístic que estan fent. Diu que ells no han parlat mai de conspiracions i que apunten cap a una "negligència greu":

"No hi ha relat conspiranoic. No hi ha, com he llegit a algun lloc, que el CNI programés l'atemptat. Això és un disbarat i la simple insinuació ens fa un flac favor a tots, perquè sembla que l'únic que busca és enverinar una situació ja de per si complicada entre Catalunya i l'estat espanyol. El que hi ha és una negligència greu."

 

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona Cambrils
Anar al contingut