14 membres dels Boixos Nois detinguts per liderar un grup criminal "extremadament violent"

La Policia Nacional els atribueix delictes greus, com tràfic de drogues i prostitució, i els han requisat armes, drogues i simbologia nazi

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional ha fet una operació contra membres dels Boixos Nois i n'ha detingut 14 als quals acusa de liderar "una organització criminal extremadament violenta".

Entre altres delictes, els acusen de dedicar-se al tràfic de drogues, la prostitució coactiva i la importació de medicaments il·legals.


18 registres i 14 detinguts

Segons la nota del cos policial feta pública aquest dijous, el 2 de novembre van fer 18 registres i van detenir 14 persones, 7 de les quals han ingressat a la presó per ordre del jutjat número 1 de Sabadell, que ara ha aixecat el secret de sumari.

La policia hi explica que van trobar 10 armes de foc, moltes armes blanques, un quilo de cocaïna, més de 5.000 plantes de marihuana i 42 quilos de cabdells, a més d'altres drogues.

També els van trobar banderes i iconografia nazi, amb esvàstiques, imatges d'Adolf Hitler i eslògans que l'elogien.

 

Als detinguts els van intervenir 300.000 euros en efectiu, els han embargat 3 habitatges i 27 vehicles i els han bloquejat 20 comptes bancaris.


Enfrontaments a València

La investigació als detinguts va començar després que el 25 de gener del 2020 van protagonitzar enfrontaments violents a València contra un altre grup ultra, Yomus, a prop de l'estadi de Mestalla.

Segons la Policia Nacional, van detectar que, a més d'enfrontar-se amb molta violència contra altres grups, també actuaven com "una autèntica organització criminal jeràrquica i disciplinada".

En la investigació, a més del tràfic de drogues i de medicaments il·legals, van localitzar un pis on obligaven dones a prostituir-se.

Hereus dels "Casuals"

La policia considera els detinguts hereus de la branca més radical dels Boixos Nois, els "Casuals", els integrants de la qual van ser detinguts i acusats de tràfic de cocaïna el 2018.

Els Boixos Nois són una penya ultra del FC Barcelona a la qual el 2003 es va prohibir l'entrada al Camp Nou, després de dècades de protagonitzar incidents violents.

El 2019 la Comissió contra la Violència els va declarar grup radical violent juntament amb els Ultra Sur del Reial Madrid, cosa que els impedeix entrar a cap estadi amb la seva simbologia.

 

 

 

ARXIVAT A:
PolicialDroguesProstitució
Anar al contingut