Un grup de Boixos Nois, en una imatge d'arxiu
Futbol

Els Boixos Nois i els Ultras Sur, declarats grups radicals violents per la Comissió Antiviolència

Aquesta condició implicarà que cap aficionat podrà entrar a cap estadi de l'estat espanyol amb simbologia d'aquests dos grups, ni banderes, ni pancartes, ni samarretes

Actualitzat

Els Boixos Nois han estat declarats com a grup radical violent, segons ha dictaminat aquest dimarts la Comissió Estatal contra la Violència. Aquesta condició implicarà que cap aficionat podrà entrar a cap estadi de l'estat espanyol amb simbologia d'aquest grup, ni banderes, ni pancartes, ni samarretes.

De fet, al Camp Nou ja no es podia exhibir cap simbologia relacionada amb els Boixos Nois, que sí que podien fer-se veure en altres estadis. Amb aquesta decisió, els Boixos Nois veuran tallada una de les seves fonts de finançament principal, la del marxandatge derivat del seu grup.

En el comunicat difós aquest dimarts per la RFEF també s'informa que els Ultras Sur, els seguidors radicals del Reial Madrid, també han estat inclosos en aquesta llista. El club blanc ja els havia deixat fora de l'estadi el 2014 quan va reorganitzar l'espai d'animació del Santiago Bernabéu amb una graderia jove al gol sud, on fins aleshores hi havia els Ultras Sur.

En el cas blaugrana, segons va recordar Joan Laporta arran dels incidents del setembre del 2008 a Montjuïc protagonitzats pels radicals del Barça, els Boixos Nois estan desterrats del Camp Nou des de l'estiu de 2003.

Anar al contingut