Yeonpyeong

L'atac de Corea del Nord a l'illa de Yeonpyeong va ser indiscriminat

Dos dies després de l'atac que Corea del Nord va llançar contra l'illa sud-coreana de Yeonpyeong, els periodistes han pogut veure amb els seus propis ulls els danys causats pels obusos, uns danys que, segons ha confirmat Sergi Vicente, corresponsal de TV3 a la zona, no se circumscriuen només a la base militar que hi ha a l'illa. L'atac, doncs, va ser indiscriminat, com demostra el fet que es puguin veure cases destruïdes arreu.

Actualitzat
L'endemà de saber-se que dos civils, a banda de dos soldats sud-coreans, van perdre la vida en l'atac de Pyongyang a l'illa de Yeonpyeong, situada al mar Groc, s'ha pogut confirmar que efectivament va ser un atac indiscriminat. I és que un cop garantida la seguretat, el govern de Corea del Sud ha permès l'entrada dels periodistes a l'illa, perquè poguessin informar "in situ".

Seül, que ha reforçat la presència militar a la zona, concentra els seus esforços a refer les comunicacions a l'illa, que van quedar molt malmeses a causa de l'atac. Pels carrers, segons ha explicat també el corresponsal de TV3, Sergi Vicente, s'hi veuen poques persones, i les que es veuen estan visiblement enfadades.

D'altra banda, Corea del Nord ha responsabilitzat en part els Estats Units de l'incident bèl·lic. A més, el règim comunista ha rebutjat la proposta de diàleg internacional per rebaixar la tensió a la península i diu que està a punt per tornar a atacar, després que els veïns del sud hagin iniciat maniobres militars en col·laboració amb Washington, unes maniobres que no agraden gens a la Xina, aliat de Corea del Nord.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut