Una casa destruïda pel foc de Corea del Nord a l'illa de Yeong Pyong (Foto: Reuters)
L'atac a l'illa de Yeong Pyong ha causat 2 morts i 18 ferits. (Foto: Reuters)
Seül

Pyongyang amenaça amb més atacs i carrega contra els EUA després del desplegament de Seül

Corea del Nord responsabilitza en part els Estats Units de l'incident bèl·lic d'aquesta setmana, que ha provocat un total de quatre morts al país veí, dos civils i dos soldats. A més, el règim comunista ha rebutjat la proposta de diàleg internacional per rebaixar la tensió a la península i diu que està a punt per tornar a atacar. La resposta de Seül ha estat reforçar la presència militar a cinc de les seves illes al mar Groc, després que fos en una d'aquestes illes on dimarts el règim de Pyongyang va llançar l'ofensiva.

Actualitzat
El règim de Corea del Nord ha assegurat que "aparentment no veu beneficis pràctics en les converses". Daquesta manera ha mostrat el seu rebuig a asseure's a la taula de negociacions, una proposta que arribava de les Nacions Unides en un intent de redreçar la situació després de l'escalada de violència d'aquesta setmana.

Pyongyang encara ha anat més enllà i ha avisat que llançarà "sense dubtar-ho una segona i una tercera ronda de poderosos atacs físics en represàlia"  i ha carregat contra els Estats Units, de qui ha dit que té 28.500 soldats desplegats a Corea del Sud i "no pot evadir la seva responsabilitat per l'intercanvi d'artilleria".

Tot plegat, després que Washington i Seül anunciessin aquest dimecres l'inici de maniobres militars conjuntes al mar Groc, amb la participació del portaavions nord-americà "George Washington". De fet, el president de Corea del Sud, Lee Myung-bak, ha enfortit la defensa a la tensa frontera marítima amb un increment de la presència militar a les cinc illes del mar Groc on hi va haver l'atac. Segons Seül, cal estar preparats  per a "una altra provocació" de Corea del Nord, cosa que "pot passar en qualsevol moment".

Mentrestant, el govern de Pequín ha volgut mostrar el seu interès per rebaixar la tensió i ha expressat la seva "preocupació" per les maniobres militars iniciades per Seül i Washington.
Anar al contingut