Madrid

L'Ibex-35 es torna a desplomar per la desconfiança en el deute espanyol

Les borses de banda i banda de l'Atlàntic han operat tenyides de vermell arrossegades per l'escalada bèl·lica entre les dues Corees i la por dels inversors del contagi irlandès. A Espanya s'ha viscut una segona jornada negra a la borsa. L'Ibex-35 s'ha desplomat fins als 9.600 punts arrossegat per l'escalada bèl·lica entre les dues Corees i per la por dels inversors al contagi irlandès. És la caiguda més important que el selectiu espanyol registra des de l'agost. Els bancs BBVA i Santander han encapçalat la caiguda amb pèrdues del 4%.

Actualitzat
Enmig dels temors que la crisi financera d'Irlanda arrossegui altres economies de la zona euro, com ara Portugal o Espanya, l'Ibex-35 s'ha enfonsat més de 300 punts, un 3,05%, i se situa en els 9.691 punts. És la caiguda més important que el selectiu espanyol registra des de l'agost. Els bancs, BBVA i Santander, han encapçalat la caiguda amb pèrdues del 4%.

Això el dia que el Tresor Públic ha pagat més del 80% per col·locar el seu deute en la subhasta de lletres del tresor. Per tant, s'ha recaptat menys del previst. I encara un altre símptoma de la poca confiança en l'economia espanyola: el diferencial del deute espanyol i l'alemany continua disparat, i s'acosta als 220 punts.

La resta de borses europees també han tancat a la baixa pressionades pels dubtes que envolten el pla de rescat d'Irlanda, les peticions internacionals de més reformes estructurals a Grècia i les tensions entre les dues Corees. En el mercat de divises l'euro es continua depreciant davant del dòlar: es canvia a 1,3360 unitats; també es cotitza a la baixa el preu del barril de petroli Brenti  s'abarateix fins als 83 dòlars.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut