Washington

El Papa es reuneix per sorpresa amb víctimes d'abusos sexuals

El papa Benet XVI, en la seva visita oficial als Estats Units, ha fet referència, pràcticament en cada acte, als abusos sexuals a menors per part de sacerdots catòlics del país. Ara ha anat més enllà i ha fet un gest, considerat per molts sense precedents, cap a les víctimes de la pederàstia. Benet XVI s'ha reunit amb les víctimes. En la més estricta intimitat, acompanyat només per l'arquebisbe de Boston, el Papa ha rebut un grup de persones objecte d'abusos. La trobada no estava inclosa en l'agenda, però és la resposta a les peticions de les famílies.

Actualitzat
Poc després de la missa multitudinària a l'estadi de beisbol dels Nationals, on hi van assistir 45.000 fidels, el Papa s'ha reunit amb les víctimes dels pederastes. Els casos de sacerdots catòlics que van abusar de menors han sortit en totes les intervencions públiques de Benet XVI als Estats Units i finalment s'ha produït la trobada amb els familiars.

En un acte sense precedents i per sorpresa, el Papa es va trobar amb les víctimes d'abusos en la intimitat d'una capella de la nunciatura de Washington. A l'acte també hi va assistir l'arquebisbe de Boston, una de les ciutats més afectades per aquests casos. La reunió no estava inclosa en el programa del pontífex, però les famílies de les víctimes havien demanat amb insistència que el sant pare les rebés. Benet XVI, finalment, hi ha accedit i ha pregat amb un grup d'unes sis víctimes, a qui va transmetre un missatge de coratge i esperança.

Cap a la cinquena avinguda

Després d'acabar els actes a la capital política del país, ara toca la seu econòmica. Nova York extrema la seguretat i ultima tots els preparatius per rebre el papa Benet XVI, que fa escala a la ciutat dels gratacels, en el viatge de sis dies als Estats Units. Amb el "papamòbil" travessarà una de les artèries principals de la ciutat, la Cinquena Avinguda, s'adreçarà a les masses a l'estadi dels Yankees i visitarà les Nacions Unides.

La comunitat hispana espera amb il·lusió l'arribada del sant pare. A Washington, el Papa ja va aprofitar la tirada dels castellanoparlants per dirigir-los unes paraules molt celebrades en el seu idioma. Els hispans formen el grup que més creix de l'Església catòlica nord-americana.
Anar al contingut