Iraq

L'ONU anuncia una gran operació humanitària per als més de mig milió de desplaçats de l'Iraq

Combois terrestres i marítims arribaran al Kurdistan iraquià els pròxims dies amb tendes, aliments i altres materials per ajudar els més de mig milió de damnificats

RedaccióActualitzat

L'ONU ha anunciat una gran operació humanitària per terra, mar i aire al nord de l'Iraq per ajudar més de mig milió de persones desplaçades per la invasió de l'Estat Islàmic. Un portaveu de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR), que estarà al càrrec de l'operació, ha explicat que "la situació és desesperada per aquells que no tenen un refugi apropiat" i que "la gent malda per trobar aliments i aigua per abastir les seves famílies".

Combois terrestres i marítims procedents de Turquia, Jordània i Dubai arribaran al Kurdistan iraquià els pròxims dies amb tendes, aliments i altres materials per ajudar els damnificats.

L'endemà que les forces iraquianes i nord-americanes van prendre als jihadistes el pantà estratègic de Mossul, les forces iraquianes, amb l'ajuda de milicians xiïtes, han llançat una ofensiva per reconquerir Tikrit, ciutat natal de Saddam Hussein, en mans dels extremistes de l'Estat Islàmic des de l'onze de juny, segons han anunciat responsables militars.

Paral·lelament, el gran muftí de l'Aràbia Saudita, màxima autoritat religiosa del país, ha qualificat l'Estat Islàmic d'enemic número u de l'islam.

El president dels Estats Units, Barack Obama, per la seva banda, s'ha compromès a ajudar l'Iraq a llarg termini per fer fora els islamistes. El papa Francesc ha defensat que és legítim frenar l'avenç jihadista, però sense bombardejos.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut