El cofundador de WhatsApp, Jan Koum. (Foto: Reuters)
El cofundador de WhatsApp, Jan Koum. (Foto: Reuters)
Barcelona

WhatsApp oferirà trucades de veu el segon trimestre de l'any

El fundador de l'aplicació de missatgeria ho ha anunciat durant la seva intervenció al Mobile World Congress.

RedaccióActualitzat

L'aplicació de missatgeria WhatsApp introduirà trucades de veu en el segon trimestre d'aquest any, segons ha anunciat aquest dilluns el cofundador de la companyia, Jan Koum.

El directiu de WhatsApp s'ha mostrat molt orgullós de fer pública aquesta novetat durant la seva intervenció en un dels debats que se celebren en el Mobile World Congress, que ha arrencat aquest dilluns al matí a Barcelona.

Koum ha defensat el dret dels ciutadans a poder contactar uns amb altres d'una manera "assequible" i "simple" aprofitant les noves tecnologies i ha assegurat que aquest convenciment és el que l'ha portat a fer el pas d'introduir les trucades de veu en el servei de WhatsApp.

En aquesta línia, ha recordat que, quan vivia a Rússia durant la seva infància i primera adolescència, abans d'emigrar als Estats Units, el telèfon era un bé molt preuat i al qual molt poques persones tenien accés. "Molts amics i veïns de la meva família venien a casa per poder fer i rebre trucades. No vull que aquelles dificultats que jo vaig presenciar passin enlloc més", ha subratllat, just abans de fer l'anunci de la introducció de trucades de veu a WhatsApp.

Durant la seva intervenció, Koum s'ha referit també a la recent compra de WhatsApp per part del gegant de les xarxes socials Facebook i ha insistit diverses vegades en què aquesta operació no va canviarà la visió del negoci de la companyia, ni en especial la seva política de privacitat de les dades dels usuaris.

En aquest sentit, ha assegurat que la companyia que va cofundar precisament aquest dilluns fa 5 anys es mantindrà com una entitat "independent" dins de Facebook, d'una manera similar al que va passar amb Instagram. "No tenim cap pla de canviar res. Continuarem treballant de la mateixa manera que fins ara", ha assegurat una i una altra vegada.

Koum ha parlat del fundador de Facebook, Mark Zuckerberg,per assegurar que tant ell com el màxim responsable de la xarxa social comparteixen un mateixa visió: "convertir el món en un lloc més ben connectat".

Aquest emprenedor d'origen rus però format als Estats Units ha estat sempre un defensor a ultrança de mantenir l'aplicació com el que és, un servei de missatgeria, i ha descartat que la companyia se centri en els jocs o la publicitat.

En aquesta línia, ha assegurat que quan es tenen, com WhatsApp, 265 milions d'usuaris actius al mes no és necessari recórrer a publicitat o a grans campanyes de màrqueting.

D'una altra banda, Koum també ha anunciat una aliança amb Applus per introduir-se en el mercat alemany. De fet, és en aquest país on el servei de trucades de WhatsApp farà la seva entrada a Europa.

 

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut