Bilbao

El PP no veu novetats en l'anunci dels presos d'ETA més enllà que assumeixen amb retard que l'únic camí és la llei i que no hi ha dreceres

RedaccióActualitzat

El secretari general del PP basc, Iñaki Oyarzábal, ha tret importància aquest dissabte al comunicat dels presos d'ETA en què reconeixen el dany causat i accepten les lleres legals com a "solució" individual i esglaonada. Creu que no aporta cap altra novetat a part de la d'assumir amb dos anys de retard que "amb aquest govern no hi ha dreceres i que no els queda cap més opció que reconèixer la legalitat i l'estat de dret".

Així doncs, Oyarzábal considera que el que es vol vendre com un pas important no és res més que una obvietat: que l'únic camí és el que marca la llei. Que ara ho reconeguin, diu, no vol dir que se'ls hagi d'agrair res ni premiar.

Per al secretari de Justícia, Drets i Llibertats del PP, en el comunicat "hi ha molt d'artifici tàctic i en la seva lletra petita va carregat de falsedats". Assegura que els presos segueixen instal·lats en la teoria del conflicte polític, perquè reconeixen el dany però no la seva responsabilitat, que "atribueixen a aquest suposat conflicte polític, la qual cosa democràticament és inacceptable".

El dirigent popular ha remarcat que per al PP el comunicat "segueix sent insuficient" i considera que les úniques garanties de debò serien desmarcar-se d'una manera definitiva de la banda terrorista i treballar per la dissolució incondicional d'ETA.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut