Santa Perpètua de Mogoda

Panrico estudia impugnar l'assemblea de Santa Perpètua que ha acordat iniciar una vaga indefinida

La direcció de Panrico ha fet una crida al "seny" dels representants sindicals de la planta de Santa Perpètua i ha dit que iniciarà les "accions impugnatòries oportunes" davant la presumpció que l'assemblea celebrada dissabte, en què es va decidir fer vaga indefinida, es va desenvolupar al marge de l'Estatut de Treballadors.

RedaccióActualitzat
La direcció de Panrico ha fet una crida al "seny" dels representants sindicals de la planta de Santa Perpètua i ha dit que iniciarà les "accions impugnatòries oportunes" davant la presumpció que l'assemblea celebrada dissabte es va desenvolupar al marge de l'Estatut de Treballadors.

La plantilla de Panrico a Santa Perpètua de Mogoda va decidir en assemblea, sense sotmetre-ho a votació en entendre que la mesura ja estava ratificada, iniciar la vaga indefinida prevista per reclamar l'abonament de la nòmina de setembre i rebutjar el principi d'acord assolit dijous passat entre els sindicats i la direcció de l'empresa per pagar-la a terminis.

En un comunicat de l'empresa, Panrico afirma que els acords firmats entre l'empresa i els representants sindicals dijous amb la mediació del Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (AVENC) no eren un mer preacord, sinó "un acord legal legítim i vinculant amb eficàcia per a tota la plantilla" i que afecta tots els centres de treball, ja que té amb caràcter general el mateix caràcter legal que un conveni col·lectiu.

L'empresa ha anunciat que iniciarà les accions impugnatòries oportunes davant la presumpció que l'assemblea de dissabte es va desenvolupar al marge d'allò disposat a l'Estatut dels Treballadors.

La direcció de l'empresa ha fet una crida a la "reflexió, coherència, assossec i seny dels representants sindicals de la planta de Santa Perpètua" perquè s'integrin al procés majoritari i democràtic de negociació que va començar la setmana passada i que continua per donar un futur sostenible a l'empresa. A més, ha lamentat la decisió adoptada dissabte a la nit per l'assemblea dels treballadors de Santa Perpètua dins d'un clima de "crispació".

La companyia ha deixat clar que "protegirà i garantirà" el dret al treball a tots els centres, inclòs el de Santa Perpètua, on es treballa de manera coordinada amb els Mossos d'Esquadra, que "garantiran i protegiran" la total normalitat d'aquells treballadors que vulguin exercir el seu dret al treball.

També ha destacat que les plantes de Puente Genil, Madrid, Valladolid i Saragossa estan operant amb normalitat, el mateix que les xarxes de distribució de productes de tot l'estat.

En les últimes setmanes, Panrico ha sol·licitat preconcurs de creditors i ha plantejat als sindicats l'extinció de 1.914 llocs de treball, gairebé la meitat de la plantilla, i una reducció del sou de fins al 45%.
Anar al contingut