Imatge de la planta de Panrico a Santa Perpètua de Mogoda. (Foto: ACN)
L'empresa havia ofert un calendari per pagar el que deu als treballadors. (Foto: ACN)
Barcelona / Madrid

Desconvocada la vaga a Panrico en arribar-se a un acord per al pagament de les nòmines

La mensualitat de setembre es pagarà en tres tandes al llarg d'aquest mes, i la d'octubre serà abonada a mitjans de novembre. Direcció i treballadors negociaran un pla de viabilitat de la companyia, que vol acomiadar gairebé la meitat de la plantilla d'aquí al 2015.

RedaccióActualitzat
Els treballadors de Panrico han desconvocat la vaga indefinida que havia de començar el 13 d'octubre després que han arribat a un acord amb la direcció per al pagament de les nòmines pendents.

L'empresa s'ha compromès a pagar el 16 d'octubre fins a un milió d'euros, que corresponen a 280 euros per treballador. El mateix import serà abonat el 23 d'octubre. I el dia 30 es pagarà el que quedi fins a completar la mensualitat de setembre. La nòmina de l'octubre es cobrarà íntegrament el 14 de novembre, termini que es pot avançar si la companyia té liquiditat.

En la reunió que ha tingut lloc a Madrid, les dues parts s'ha compromès també a obrir negociacions per la viabilitat de l'empresa, que està en preconcurs de creditors. Les converses duraran quatre setmanes.

Fa unes setmanes la direcció va anunciar un pla per acomiadar 1.914 treballadors, d'una plantilla de 4.000, fins al 2015. Panrico, amb seu a Esplugues de Llobregat, comercialitza les marques Donuts, Bollycao, Donettes i la Bella Easo, entre d'altres.
Anar al contingut