Imatge de la planta de Panrico a Santa Perpètua de Mogoda. (Foto: ACN)
L'empresa havia ofert un calendari per pagar el que deu als treballadors. (Foto: ACN)
Santa Perpètua de la Mogoda

Els treballadors de Panrico de Santa Perpètua rebutgen l'acord amb l'empresa i van a la vaga

La plantilla de Panrico a Santa Perpètua de Mogoda ha decidit en assemblea rebutjar el principi d'acord dels sindicats amb l'empresa i iniciar aquesta mitjanit la vaga indefinida que tenia prevista per reclamar l'abonament de la nòmina de setembre.

RedaccióActualitzat
La planta de Panrico de Santa Perpètua de Mogoda va a la vaga. Els treballadors de la companyia han decidit en assemblea aquesta dissabte a la nit rebutjar el principi d'acord dels sindicats amb l'empresa que havia d'aturar les mobilitzacions.
 
La vaga estava prevista per aquest dia 13 per reclamar el cobrament de la nòmina del mes de setembre, però havia quedat aparcada gràcies al preacord. Els treballadors de Santa Perpetua, però, han rebutjat el pacte, segons ha informat el president del comitè d'empresa, Ginés Salmerón, de Comissions Obreres.
 
A l'assemblea hi han participat més de 200 dels 345 treballadors de la planta. La majoria ha optat per rebutjat el preacord i han decidit passar a la vaga indefinida que havien anunciat. De fet, la vaga ni s'ha votat. perquè ja havia estat acordada en una assemblea anterior.
 
La decisió dels treballadors de la planta amb més treballadors del grup Panrico deixa sense efecte el principi d'acord assolit dijous per la direcció de l'empresa i els sindicats UGT i CCOO, que van acceptar desconvocar l'aturada a nivell estatal a canvi de cobrar en tres terminis la nòmina pendent.

L'empresa havia ofert el pagament ajornat de la nòmina en tres terminis, però havia condicionat l'acord al fet que no es fes cap vaga en cap centre de la companyia. La decisió dels treballadors de Santa Perpètua deixa sense validesa el preacord i, si la companyia manté la seva decisió, cap treballador de Panrico cobrarà el sou compromès.

Ginés Salmerón ha informat que l'empresa deu la nòmina de setembre a tota la plantilla, excepte 140 euros per persona que els va abonar dimecres passat.

Vaga a Paracuellos

A la resta de plantes de Panrico a l'estat també hi ha hagut assemblees per ratificar el preacord. El resultat ha estat desigual. A Paracuellos de Jarama, a Madrid, els traballadors també han rebutjat el preacord, però en el seu cas han acordat presentar una sol·licitud de vaga per iniciar-la la setmana que ve.

En canvi, les plantilles de Valladolid i Puente Genil han acceptat el preacord i no són partidaris d'anar a la vaga. A Saragossa l'assemblea se celebrarà dimarts vinent.

Un Panrico en hores baixes

Segons la direcció de la companyia, Panrico travessa un moment econòmic complicat. L'empresa ha sol·licitat un preconcurs de creditors i ha plantejat als sindicats fer fora 1.914 treballadors, gairebé la meitat de la plantilla, a totes les plantes que té a Espanya. A més, proposen una reducció del sou dels treballadors que es quedin de fins al 45 %.

L'empresa, de moment, ha suspès el pagament de la nòmina als seus prop de 4.000 treballadors per poder afrontar el pagament als seus proveïdors.
Anar al contingut