Correa va sortir de la presó amb dues maletes. (Foto: EFE)
Correa, en sortir de la presó. (Foto: EFE)
Madrid

El jutge Ruz investiga si els caps de la trama Gürtel es van acollir a l'amnistia fiscal

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz demana a l'Agència Tributària si el presumpte líder de la xarxa, Francisco Correa, i 20 encausats més es van acollir a l'oferta de regularització del govern de Mariano Rajoy.

RedaccióActualitzat
El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha preguntat a l'Agència Tributària si el presumpte líder de la trama de corrupció Gürtel, Francisco Correa, i 20 imputats més en aquesta causa es van acollir a l'amnistia fiscal aprovada pel govern de Mariano Rajoy.

L'instructor del "cas Gürtel" ha enviat la petició aquest dimarts, a petició de la Fiscalia Anticorrupció i després que   l'expresident de Constructora Hispánica Alfonso García Pozuelo li remetés la documentació amb la qual va regularitzar els seus fons.

A més de Correa, el jutge pregunta per les declaracions tributàries fetes pel considerat número 2 de la trama, Pablo Crespo;  l'exconseller d'Esports de la Comunitat de Madrid Alberto López  Viejo; els exdiputats del PP a l'Assemblea de madrid Alfonso Bosch i  Benjamí Martín Vasco; l'exdona de Correa, Carmen Rodríguez Quijano; i la dona de Bárcenas, Rosalía Iglesias.

El jutge també s'interessa per les declaracions de l'empresari  José Luis Ulibarri; els exalcaldes de Boadilla de la Montaña Arturo González Panero, Majadahonda Guillermo Ortega, Arganda del Rey Ginés  López, i Pozuelo de Alarcón Jesús Sepúlveda, tots del PP; Sepúlveda, a més, és l'exmarit de la ministra Ana Mato. També s'inclouen a la petició l'Jesús Merino; i l'exregidor a Boadilla José Galeote.

També figuren en aquesta llista l'expresident de Fadesa Fernando Martín, César Tomás Martín Morales, Elena Villarroya, Manuel Salinas, Amando Mayo i les societats UFC i Grup Begar.    
Anar al contingut