El doctor Murray mentre escoltava el veredicte. (Foto: Reuters)
El doctor Murray mentre escoltava el veredicte. (Foto: Reuters)
Los Angeles

El jutge condemna el doctor Conrad Murray a 4 anys de presó per la mort de Michael Jackson

El jutge del Tribunal Superior de Los Angeles, Michael E. Pastor, ha condemnat el metge Conrad Murray a quatre anys de presó per la mort del Michael Jackson, el 25 de juny del 2009. Se l'acusa d'homicidi involuntari després de subministrar al cantant una dosi letal d'un potent anestèsic, utilitzat en intervencions quirúrgiques. Això va provocar a Jackson una parada cardiorespiratòria, i va morir als 50 anys. A més, el jutge ha denegat la llibertat condicional a l'acusat. La condemna és la màxima que es pot aplicar per un delicte d'homicidi involuntari.

RedaccióActualitzat
En l'argumentació del veredicte, el jutge Michael E. Pastor ha apuntat directament "les accions i els errors" de Murray com les responsables de la mort de Jackson. I és que, segons ha dit, la intenció del facultatiu "no era ajudar i guarir el seu pacient, sinó fer-lo fugir de la realitat amb substàncies obtingudes amb mentides i de manera il·legal."

El magistrat ha subratllar que Murray, amb la seva praxis, "va trair la confiança del seu pacient i va violar el seu dret a la confidencialitat". A més, s'ha mostrat consternat per la gravació d'una trucada del cantant que es va presentar al judici. Michael Jackson, amb una veu molt apagada, parlava al metge dels concerts que tenia previstos a Londres. Segons el jutge, aquesta gravació era "l'assegurança de Murray", i evidencia la manera com el metge va tractar Jackson, que es trobava en una posició de gran vulnerabilitat.

El doctor Murray va declarar-se no culpable i va assegurar, en la seva defensa, que va ser Michael Jackson qui es va provocar la mort prenent el medicament "sense que el metge ho sabés, sense el seu permís". Murray havia accedit a ocupar-se de la salut de Michael Jackson per preparar la seva reaparició als escenaris. Cobrava un salari de 150.000 dòlars al mes, quantitat que el jutge ha descrit de "bogeria".

La decisió judicial arriba després que els dotze membres del jurat popular van declarar Murray culpable d'homicidi involuntari per la mort de Michael Jackson. S'imposava així la tesi de l'acusació que durant el judici va presentar Murray com un metge irresponsable, mogut pels diners del seu pacient, que li reclamava dosis constants de propofol per superar l'insomni.

Conrad Murray haurà de pagar les despeses del judici i indemnitzar els hereus de Michael Jackson.

Tot i al condemna, és molt probable que Conrad Murray passi poc més de dos anys a la presó. Inclús s'especula que podria complir part de la pena al seu domicili.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut