Los Angeles

El metge de Michael Jackson assegura que ell mateix es va provocar la mort

El judici per la mort de Michael Jackson ha començat aquest dimarts a Los Angeles enmig d'una forta expectació mediàtica i amb la difusió de documents colpidors. El fiscal ha mostrat una imatge del cantant ja mort, a la llitera, i també ha emès una gravació de l'artista, suposadament sedat, amb un fil de veu. Tot plegat, per demostrar la seva tesi que la mort de Jackson va ser un homicidi involuntari del seu metge, Conrad Murray, que afronta una pena de fins a quatre anys de presó. La defensa de Murray ha assegurat, en canvi, que Jackson es va provocar la mort en injectar-se la dosi letal de propofol sense el consentiment del doctor.

Actualitzat
Davant de la família Jackson, el fiscal ha mostrat una imatge inèdita fins ara, la del cantant mort, tal com va entrar a l'hospital.

L'altre document impactant ha estat l'enregistrament d'una trucada de Michael Jackson al metge, datada d'un mes i mig abans de la seva mort, el 25 de juny del 2009. A la gravació, amb la veu molt apagada i amb dificultats per parlar, Jackson parla dels concerts que tenia previstos a Londres. "Vull que, quan surtin del xou, la gent digui: mai no havia vist res semblant. És espectacular (...) agafaré els diners (...) un milió de nens, el més gran del món, l'hospital infantil Michael Jackson".

Segons el fiscal, la gravació demostra que el doctor Murray "sabia el que feia a Michael Jackson més d'un mes i mig abans que morís a causa del tractament" amb propofol, un anestèsic que s'utilitza en operacions i que el metge hauria aplicat a Jackson sense controlar-li les constants. De fet, el fiscal ha remarcat que la nit que va morir, Murray no era amb ell.

La defensa del doctor manté, en canvi, que Jackson "es va provocar la mort" prenent el medicament "sense que el metge ho sabés, sense el seu permís".

Conrad Murray ha admès haver administrat propofol al cantant el matí del dia que va morir, hores després d'haver-li donat un valium i, encara el mateix dia, dos ansiolítics. Aquest còctel era el tractament per pal·liar l'insomni que patia.

Murray, que està acusat d'homicidi involuntari, es va declarar no culpable durant la vista prèvia que es va fer el mes de gener passat.

Dotze persones, set homes i cinc dones, entre els quals hi ha un carter, un comptable a l'atur, un conductor d'autobús i un director de programes de televisió, formen el jurat popular del judici per la mort del "rei del pop". Tots ells han declarat estar al cas de les notícies sobre el tràgic final del cantant i set d'ells han admès ser admiradors de la seva música.

Està previst que el judici, que ha aixecat gran expectació i serà retransmès en directe per un programa de televisió, s'allargui almenys cinc setmanes.

El mite no s'atura

Processos judicials a banda, Michael Jackson continua generant titulars i també diners. Ja en el primer aniversari de la seva mort, la seva música ha generat uns 1.000 milions de dòlars en vendes de discos, drets d'autor i altres contractes.

L'últim disc de Michael Jackson, un treball pòstum i farcit de cançons inèdites, va sortir a la venda no sense polèmica per la filtració que se'n va fer dies abans a internet. Es titula "Michael" i suposava el retorn musical de Jackson un any i cinc mesos després de la seva mort.

A banda, la subhasta d'objectes del "rei del pop" també han deixat xifres milionàries, com els 1,3 milions que es van pagar per la jaqueta del mític videoclip de "Thriller".

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut