Futbol

Mai més "Neverkusen": el Bayer Leverkusen guanya la seva primera Bundesliga

L'equip de Xabi Alonso s'imposa al Werder Bremen i posa fi al domini del Bayern de Múnic després d'onze temporades

Redacció Esport3Actualitzat

El Bayer Leverkusen ha recollit, quan falten cinc jornades per al final de la Bundesliga, el premi a una temporada fantàstica: l'equip de Xabi Alonso s'ha proclamat matemàticament campió després de golejar el Werder Bremen (5-0), amb gols de Boniface, Xhaka i un triplet de Florian Wirtz.

No és una conquesta qualsevol: l'equip de l'"aspirina" ha guanyat 25 de 29 partits jugats fins ara a la Lliga, cedint 4 empats i cap derrota. Quan falten cinc jornades per al final, avantatja per 16 punts el Bayern de Munic i l'Stuttgart

Invasió de camp al BayArena per celebrar la primera Bundesliga de la història del Leverkusen (Reuters)

El triomf del Leverkusen acaba amb una hegemonia del Bayern que durava onze temporades de manera ininterrompuda. Des del títol del 2012, a Alemanya només havien vist guanyar la Lliga a l'equip bavarès.

I de passada, també desterra la fama de "perdedor" que els rivals li havien anat endossant a l'equip, conegut durant anys com "Neverkusen", per les vegades que havia estat a punt de conquerir la Bundesliga i havia hagut de cedir al final. Ara, aquest sobrenom ja no serveix i el mateix club ha proposat canviar-lo pel de "Winnerkusen".  

L'esplèndida temporada de l'equip, que no coneix la derrota en 43 partits oficials, li pot reportar encara més èxits: classificat per a la final de la Copa i per als quarts de final de l'Europa League, l'equip renà pot acabar la temporada amb un triplet històric.



 

Anar al contingut