Nico Williams celebrant el gol (EFE)
Futbol

Insults racistes al Metropolitano: "He sentit sons de mico"

El partit entre l'Atlètic de Madrid i l'Athletic Club es va aturar uns minuts pels insults des de la grada al visitant Nico Williams

Els insults racistes no s'aturen, i aquesta vegada ha estat l'extrem de l'Athletic Club, Nico Williams, qui els ha rebut. Els fets han tingut lloc aquest dissabte al Metropolitano, en el duel contra l'Atlètic de Madrid (3-1). L'àrbitre Juan Martínez Munuera va haver d'aturar el partit al minut 40 després que el jugador detectés insults, presumptament racistes, quan estava a punt de llançar un córner

"He anat a treure el córner i he sentit sons de mico. La veritat és que han estat pocs. De gent ximple n'hi ha a tot arreu. No passa res. Cal continuar treballant. Esperem que això vagi canviant a poc a poc. Estem fent una lluita interna i externa contra això."

El germà gran de Nico Williams, Iñaki Williams, que també és jugador de l'Athletic Club, va parlar dels fets en finalitzar el duel. 

De seguida, es va activar el protocol i es va demanar per megafonia que cessessin els càntics ofensius contra els jugadors. Pocs minuts després, Nico Williams marcava el gol de l'empat i el va celebrar destacant el seu color de pell

"Espero que això vagi canviant a poc a poc. Ho vaig celebrar així amb ràbia, no és normal que t'insultin pel teu color de pell."

 

Què diu l'acta?


L'acta de l'àrbitre Martínez Munuera recull "un so imitant un mico, 'Uh, uh'", procedent del fons sud de l'estadi Cívitas Metropolitano durant el partit entre l'Atlètic de Madrid i l'Athletic Club, quan Nico Williams, jugador del conjunt bilbaí, havia de llançar un córner al primer temps.

Al minut 36 de partit aproximadament, quan el joc s'havia de reprendre amb córner a favor de l'Athletic Club, es va sentir des de la grada fons sud un so imitant un mico, 'Uh, uh', i el va sentir l'àrbitre assistent número u, al mateix temps que el dorsal número 11 de l'Athletic Club, Nico Williams. En aquell precís instant es va activar el protocol contra el racisme, i es va indicar al delegat de l'Atlètic de Madrid que el partit no podia ser reprès fins que es comuniqués per megafonia que aquestes actituds havien de cessar i que, en cas de repetir-se, hauríem de parar novament, però aquesta vegada entraríem tots als vestidors. Un minut després es va anunciar per megafonia, i es va reprendre el matx.

L'opinió de Simeone

El tècnic de l'Atlètic de Madrid, Diego Simeone, ha considerat que tot plegat és "un problema social, no de l'estadi", i desitja que acabin d'una vegada els insults racistes.

"És un problema social. No és un problema de l'estadi. Si podem millorar a la vida, millorarem als escenaris on hi ha gent. Tant de bo que es millori, però depèn de tots."
  

Valverde pensa igual

Ernesto Valverde, entrenador de l'Athletic Club, també pensa que aquesta mena de situacions són "un tema d'educació".

"És un tema d'educació. És veritat que ha estat una qüestió amb Nico, però ens afecta a qualsevol que estem al camp... He sentit de tot i m'han dit de tot en molts camps, amb aspectes racistes, i d'altres d'una altra índole. La gent creu que va a l'estadi a desfogar-se amb l'àrbitre, el jugador del davant, el jugador propi..."

"El jugador estava tranquil. És una cosa que lamentem tots, que no ens agrada veure-la enlloc ni que li passi a cap jugador. Cal fer un pas en el tema d'educació i no pensar que la gent ve al camp a no sé què, tret de gaudir d'un espectacle que fan uns jugadors al camp. La resta no ho acabo d'entendre."
 

 

Es condemnen els fets

LaLiga, els clubs, jugadors, equips i companys, han condemnat i denunciat els fets, i el mateix Nico Williams també ho ha publicat a les xarxes socials

 

Anar al contingut