Prenafeta, abans de començar la vista oral al jutjat penal d'Almeria
Prenafeta, abans de començar la vista oral al jutjat penal d'Almeria (Europa Press)
Violència Sexual

L'històric jugador de vòlei Cosme Prenafeta, investigat per agressió sexual a una menor

Prenafeta ja té una condemna anterior per abús a dues jugadores

Redacció Digital Esport3Actualitzat

L'entrenador i històric jugador de la selecció espanyola de voleibol Cosme Prenafeta està sent investigat judicialment per la presumpta agressió sexual a una menor, en una causa posterior a la seva condemna a dos anys de presó per haver abusat de dues jugadores.

Segons han precisat a EFE fonts del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA), la causa contra l'esportista, natural de l'Hospitalet de Llobregat, encara continua en diligències d'investigació al jutjat de primera instància i instrucció número 2 de Roquetas de Mar (Almeria).

L'alt tribunal andalús assenyala que se l'investiga per un presumpte delicte d'agressió sexual a menor d'edat, per un cas que "es remunta a fets presumptament ocorreguts fa uns quants anys".

Han aclarit que, aquest dijous, Prenafeta ha declarat a sol·licitud pròpia i ha respost les preguntes del jutge i del seu advocat defensor. El seu lletrat ha sol·licitat la incorporació de proves documentals que, abans de ser admeses o no, s'hauran de traslladar en un futur al ministeri fiscal. Segons han precisat fonts judicials a EFE, el cas és aliè a l'esfera professional de Prenafeta.


Ja té una condemna anterior per per abús a dues jugadores

El mes de novembre passat l'Audiència Provincial d'Almeria va confirmar les penes de dos anys de presó a Cosme Prenafeta per haver abusat sexualment de dues jugadores, a qui va fer un petó sense el seu consentiment, a més de tocar-li les natges a una.

La sentència, a la qual va tenir accés EFE, desestimava un recurs d'apel·lació contra la sentència original, que va declarar provat que Prenafeta, entrenador de l'equip de voleibol en què militaven les dues víctimes, va celebrar el 28 de desembre del 2020 un dinar de Nadal al seu domicili, al qual van acudir totes les jugadores d'aquell equip.

Cap a les 18.00 hores, després que marxessin la resta de companyes, les víctimes es van quedar totes soles amb l'entrenador, "consumint begudes alcohòliques i participant en un joc que consistia a fer-se preguntes d'índole sexual".

Durant aquest joc, amb "ànim de satisfer els seus desitjos lúbrics", l'acusat es va acostar a una de les noies al saló de la casa i la va agafar pel coll amb una mà per fer-li un petó a la boca que "va durar diversos segons". La víctima va intentar separar-se'n i va apartar Prenafeta amb els braços. Tot això va passar mentre l'altra víctima es trobava al lavabo, però quan va tornar l'acusat s'hi va acostar tres vegades a la cuina, a la terrassa i a una habitació per besar-la a la boca i al coll, i en una d'aquestes ocasions li va tocar les natges.

"Aquests fets es van produir sense el consentiment de les víctimes, patint totes dues una simptomatologia ansiosa depressiva a conseqüència dels fets descrits", hi afegeix la sentència.

ARXIVAT A:
Agressió sexual
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut