George Best, llegenda del futbol britànic (manutd.com)
George Best, llegenda del futbol britànic (manutd.com)
Futbol internacional

Les cinc millors frases de George Best el dia que es compleixen deu anys de la seva mort

El polèmic atacant de Belfast va ser un dels millors jugadors en la història del futbol britànic, però també va ser noticia pels seus problemes extraesportius

Pau RodríguezActualitzat

Aquest dimecres es compleixen 10 anys de la mort de George Best, una de les llegendes del futbol britànic. El jugador nascut a Irlanda del Nord va fer-se un nom vestint la samarreta del Manchester United, club amb el qual va guanyar dues lligues i una Copa d'Europa. A més, l'atacant de Belfast va rebre la Pilota d'Or l'any 1968. Un cop acabada l'etapa al United, Best va jugar amb alguns equips dels Estats Units i amb el Fulham i l'AFC Bournemouth.

La vida del nord-irlandès també va estar lligada als problemes extraesportius. La vida de Best va estar lligada a l'alcohol, les dones i la festa. Tres anys abans de la seva mort, al 2002, l'atacant de Belfast es va haver de sotmetre's a un trasplantament de fetge.

Les cinc millors frases de Best

"L'any 1969 vaig deixar les dones i l'alcohol. Van ser els pitjors 20 minuts de la meva vida."

"Si hagués de triar entre fer un gol des de 40 metres a Wembley i després de driblar cinc jugadors o ficar-me al llit amb Miss Món, no sabria què triar. Afortunadament, puc fer les dues coses."

"He gastat molts diners en alcohol, dones i cotxes. La resta, ho he malgastat."

"Tenia una casa prop del mar, però per anar a la platja havia de passar per davant d'un bar. Mai m'hi vaig banyar."

"Pelé pensava que jo era el millor jugador de la història. Jo sempre he pensat que sóc el millor jugador de la història – així és com t'ho has de plantejar. Mai he mirat un altre jugador i m'he sentit inferior."

Anar al contingut