Luis Rubiales, en cerca i captura (EFE/Sergio Pérez)
Futbol

La Fiscalia emet una ordre de detenció contra Luis Rubiales, que és a la República Dominicana

La policia ha escorcollat la seu de la Federació Espanyola de Futbol i el domicili de l'expresident

Redacció Esport3Actualitzat

Després d'una llarga jornada d'escorcolls a la seu de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i al domicili de Luis Rubiales, la Fiscalia ha emès una ordre de detenció contra l'expresident de l'organisme. Rubiales, però, es troba fora de l'estat espanyol, en concret a la República Dominicana.. 

Els presumptes delictes que s'investiguen són els de corrupció en negoci, administració deslleial i blanqueig de capital.  

La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil està registrant la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) en una investigació relacionada amb suposats contractes irregulars en els darrers cinc anys i ha practicat algunes detencions, segons fonts de la investigació.

Diverses actuacions

L'operació l'ha dirigida el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Majadahonda (Madrid), en coordinació amb la Fiscalia contra Corrupció i la Criminalitat Organitzada. Dins d'aquesta operació, els agents de la UCO han dut a terme aquest dimecres registres i detencions a diverses províncies espanyoles.

Els agents han investigat presumptes delictes relacionats amb la corrupció als negocis, l'administració deslleial i el blanqueig de capitals. Estan previstos més d'una desena de registres a domicilis particulars i almenys mitja dotzena de detencions, a més de requeriments judicials a diferents entitats públiques i privades. Entre aquests domicilis n'hi ha un a Granada de l'expresident de la RFEF, Luis Rubiales. Les actuacions han finalitzat amb set detinguts i cinc investigats.

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Majadahonda és el que va començar a investigar el contracte per al trasllat de la Supercopa a l'Aràbia Saudita signat pel llavors president federatiu, Luis Rubiales, amb l'empresari i exfutbolista Gerard Piqué, segons fonts de la investigació.

La selecció continua treballant

La selecció espanyola ha mantingut aquest dimecres el seu pla de treball, malgrat el registre que ha efectuat la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil a la seu de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), del qual els internacionals no se n'han adonat mentre s'exercitaven, segons ha afirmat el porter David Raya.

"No en tenia ni idea. Ens hem aixecat, hem esmorzat, hem entrenat i no m'he adonat del que estava passant", ha dit el porter de l'Arsenal David Raya, en la compareixença davant la premsa, que s'ha mantingut. 

Els jugadors de la selecció han saltat al camp principal de la Ciutat del Futbol de Las Rozas a les 11.00 per seguir amb la preparació de l'amistós de divendres que ve contra Colòmbia a Londres, mentre membres de la UCO, alguns de paisà, registraven les oficines de la RFEF, a l'edifici contigu, que té un accés diferent del camp.

Comunicat de la Federació

La RFEF ha emès un comunicat en què "ofereix tota la col·laboració a les Forces i Cossos de Seguretat i insta que s'arribi fins a les darreres conseqüències":

Pot afectar Gerard Piqué?

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Majadahonda és el que va començar a investigar el contracte per traslladar la Supercopa a l'Aràbia Saudita, signat pel llavors president federatiu, Luis Rubiales, amb l'empresari i exfutbolista Gerard Piqué. Per tant, s'investiga la gestió de la Federació Espanyola, però també podria esquitxar l'ara empresari barceloní.

ARXIVAT A:
Gerard PiquéLuis Rubiales
Anar al contingut