El FC Barcelona encaixa davant del Zalgiris la seva tercera derrota consecutiva (75-81)

El tècnic lituà ha tornat, i triomfat, al Palau després que el seu nom va sonar amb força per la banqueta blaugrana

Imma PedemonteActualitzat

El factor Palau no ha resultat, per primer cop,  decisiu. FC Barcelona Lassa i Zalgiris arribaven a aquest tercer duel de l'Eurolliga amb el mateix balanç- una victòria i una derrota – i han estat els de Sarunas Jasikevicius els que han decantat la balança a favor seu, 75-81. Els blaugrana han sumat la seva tercera derrota consecutiva, dues a Europa i una altra a la Lliga Endesa.

En el primer quart, els lituans han plantat cara i han portat la iniciativa. L'encert encistellador de Seraphin (13 punts) i Koponen (13 punts, 6 assistències), primer, ha estat compensat i superat pels lituans, especialment per un inspirat Micic (20 punts, 8 assistències), decisiu en atac i també en defensa, i també en un resolutiu Toupane. La remuntada de Hanga no ha evitat el marcador de 21 a 24 després dels primers 10 minuts per desesperació de Sito Alonso.

El segon quart ha continuat amb la mateixa tònica. Desconnexió entre els jugadors blaugrana i una defensa fèrria de Zalgiris que s'aprofitaven del temor dels amfitrions. Pangos (16 punts) ha liderat aquests minuts, amb la col·laboració imprescindible de Micic, mentre que els punts locals -majoritàriament de Koponen i Seraphin-  no servien de gaire. Al descans, Zalgiris encara al davant: 39 a 45.

La comoditat del joc de Zalgiris ha continuat en el tercer quart, tot i que el Barça ha retallat fins a 48-50 per mijà d'Heurtel. Els blaugrana no aconseguien imposar el seu joc a pesar d'haver tornat del descans pujant línies defensives i amb més ritme. El tàndem Pangos-Micic seguia sent el més efectiu. El Barça només ha sumat 15 punts en aquest tercer període, que ha acabat amb un marcador de 54 a 62.

Zalgiris, que havia arribat a guanyar de 8 punts, encara s'ha distanciat més en l'últim quart. Ni els triples de Pau Ribas o Oriola han pogut salvar un Barça absolutament perdut. Sito Alonso no ha sabut transmetre als seus homes la manera de refer-se davant les esmaixades de White (13 punts, 5 rebots) o les cistelles de Micic, un jugador que habitualment té pocs minuts i que aquest dimarts ha estat absolutament clau. Adam Hanga, el blaugrana més destacat, amb 19 punts i 10 rebots, no ha pogut evitar la desfeta.

Tercera derrota consecutiva del Barça, que ha acusat la falta de líder i haurà de replantejar el seu joc. Milà espera.