Tornen els ruixats i es manté la calor

Arriba un efímer canvi de temps que portarà ruixats i algunes tempestes però no d'una manera generalitzada

Néstor GómezActualitzat

Després de dies tranquils amb una atmosfera en calma com una bassa d'oli, dijous tenim la novetat del pas d'un sistema frontal durant la segona meitat del dia que remourà l'atmosfera. Els efectes no es notaran a tot el territori.

Del sol als ruixats

Si sou al Pirineu, aprofiteu el temps assolellat del matí. Si us trobeu a la meitat nord fora del Pirineu, no deixeu res per a la tarda, que els núvols amenaçaran. En canvi, a la costa i sud del país, el temps serà molt assolellat; només a primera hora del dia hi haurà núvols inofensius a la Costa Daurada, i a la tarda hi haurà núvols alts i prims que filtraran una mica el sol.

Pel que fa als ruixats, no cauran a tot el país. Es presentaran a partir de la tarda i vespre, escombraran el Pirineu i cap al tard poden baixar cap a la Catalunya Central. No seran els típics ruixats de tarda d'estiu, sinó que van associats al pas d'un sistema frontal i d'aquí que puguin presentar-se en horari nocturn, durant la matinada de dijous a divendres amb tempestes a la costa entre Barcelona i Tarragona.

Calor a dojo

Sense tenir una calor exagerada, l'ambient serà ben càlid al migdia. Les temperatures baixaran una mica a l'oest i sobretot al Pirineu de Lleida, on les màximes no arribaran als 30 ºC. A la resta del país es mantindran similars a les de dijous, és a dir, amb valors entre 30 i 35 ºC. A la plana de Lleida els valors pujaran fins als 36 ºC.

I els propers dies...

A partir de divendres al migdia tornarà l'estabilitat, que durarà  tot el cap de setmana. El primer cap de setmana d'agost serà totalment plàcid, amb sol i calor intensa, però sense els valors tòrrids dels últims dies. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut