Anomalia de la Tº global del febrer 2017 (NASA)
Anomalia de la Tº global del febrer 2017 (NASA)

El febrer de 2017 ha estat el segon més càlid mai registrat a nivell global

Alberto AlcántaraActualitzat

El mes de febrer de 2017 no ha batut un rècord d'escalfament global, però s'ha situat com el segon més càlid mai registrat, just després del febrer de 2016. D'aquesta manera continua la tendència inequívoca a l'alça en la temperatura global.

La temperatura global registrada va ser 1,1 ° C més alta que la mitjana del període 1951-1980, segons les dades publicades per la NASA aquesta setmana. Un dels indrets amb una anomalia tèrmica més destacada és la regió de l'Àrtic, on s'han registrat valors d'uns 7º C per sobre del normal.

Segons els experts de l'Institut Goddard d'Estudis Espacials, la desaparició del fenomen del Niño i l'aparició de la Niña han contribuït a rebaixar relativament els nivells d'escalfament del gener i del febrer.

Però tot i això, la pujada de la temperatura global continua, i les perspectives no són bones si tenim en compte l'evolució de les emissions de gasos d'efecte hivernacle.

Fa pocs dies, l'agència NOAA va anunciar que la quantitat de diòxid de carboni a l'atmosfera ha augmentat a un ritme sense precedents en els últims dos anys, completant una sèrie de cinc anys consecutius amb increments d'almenys 2 parts per milió dels nivells de CO2.

 

 

Anar al contingut