Tarda variable i amb ruixats per l'oest

Alberto AlcántaraActualitzat

La inestabilitat anirà en augment durant les pròximes 48 hores. Els ruixats i les tempestes estan garantits, i ens acostarem a fer el ple de pluja en aquest mes de maig: de moment, 26 dies de 26. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja.

Núvols i xàfecs

L'inici del dia ha tornat a estar marcat per la presència de núvols baixos costaners al sud. També hem vist el cel enteranyinat a estones pel pas de núvols alts i mitjans. Els núvols baixos s'han esquerdat parcialment. A migdia, creixien nuvolades i algun primer ruixat cap a la Vall d'Aran,  que marcaran el pas de la tarda de tempestes. 

Durant la tarda, l'activitat es concentrarà principalment a les comarques del Pirineu i Prepirineu, i de manera més aïllada a punts del nord del Berguedà, la Cerdanya o la Noguera. En canvi, cap a la costa es veuran grans clarianes. Cap al vespre, serà més probable que entrin tempestes per la resta de l'oest de Catalunya. Hi haurà tempestes localment intenses i amb alguna possible calamarsada.

Temperatures cap amunt

La calor pot repuntar una mica diumenge en les comarques del prelitoral i Pirineu. Poden pujar dos o tres graus. Cap a l'oest, amb més núvols, no hi haurà grans canvis. Els màxims estaran entre els 23 i els 30º C.

Dilluns, més pluja

Les precipitacions arribaran a més comarques, a banda del terç oest: la Catalunya Central, el prelitoral. La costa de llevant és la zona que quedarà més al marge de la pluja. La temperatura davallarà a molts punts, sobretot a l'interior.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut