Tarda de sol i algunes nuvolades

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest dimarts hi ha petites variacions en les condicions meteorològiques. La principal novetat és l'entrada d'una mica d'aire fred en altura pel Pirineu, un fet que ajudarà al desenvolupament de les nuvolades de tarda. Però el temps estiuenc i la calor continuaran sent protagonistes. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per calor.

Pocs núvols

La primera part del dia ha estat de cel assolellat en general, amb alguns núvols baixos costaners molt trencats, localitzats a la Costa Daurada. A la tarda veurem una mica més de moviment. Els núvols costaners tendiran a trencar-se encara més, mentre que al Pirineu començaran a desenvolupar-se nuvolades. No descartem algun ruixat al Pirineu, però en tot cas seria algun fenomen molt minso i d'intensitat feble. A última hora es veuran més núvols baixos de nou a la costa sud, i també arribaran alguns núvols alts i mitjans per l'oest.

Calor i xafogor

A primera hora hi havia valors similars o una mica més baixos a punts de la costa i part del prelitoral, mentre que han pujat a la resta, sobretot pel nord-oest. Pel que fa a les temperatures diürnes, esperem valors iguals o lleugerament més alts que els de dilluns en general. Valors de fins a 35 o 37 ºC a ponent i d'altres punts d'interior, i per sobre dels 30-32 ºC a gran part del territori. Forta sensació de xafogor.

I dimecres...

La inestabilitat augmentarà, tindrem més núvols i més risc de ruixats i tempestes. La temperatura màxima baixarà un pèl al nord-oest però es mantindrà a la resta.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut