La marxa ha recorregut els carrers més cèntrics de Figueres. (Foto: ACN)
La marxa ha recorregut els carrers més cèntrics de Figueres. (Foto: ACN)
Figueres

Veïns de Figueres marxen per la indepència convocats per l'ANC

Aquest acte de protesta s'engloba en la campanya que l'Assemblea Nacional Catalana porta a terme des del 30 de juny, quan l'entitat va realitzar la primera manifestació a Lleida en suport a la independència de Catalunya.

ACNActualitzat
Unes 300 persones surten al carrer a Figueres en la "Marxa per la Independència" organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

La marxa ha recorregut els carrers més cèntrics de la capital de l'Alt Empordà i ha finalitzat amb els parlaments de les actrius Montserrat Carulla i Txe Arana. La coordinadora de l'assemblea local a Figueres, Imma Parada, ha detallat que aquesta marxa és "un dels primers passos" per a la concentració multitudinària que pretenen fer l'11 de setembre a Barcelona.

Aquest acte de protesta s'engloba en la campanya que l'Assemblea Nacional Catalana porta a terme des del 30 de juny, quan l'entitat va fer la primera manifestació a Lleida en suport de la independència de Catalunya. El cicle d'actes té previst acabar amb una concentració "multitudinària" l'11 de setembre a Barcelona.

"Aquest acte és una forma d'impulsar i mobilitzar a la població perquè reclami l'estat propi", ha destacat la coordinadora local de l'assemblea a Figueres, Imma Parada. Segons la coordinadora, l'organització ja està treballant en la propera marxa transfronterera que es portarà a terme a la Jonquera el 19 d'agost.

Parada ha detallat que, dels 68 municipis de la comarca de l'Alt Empordà, 20 ja formen part de l'Assemblea Nacional Catalana.
Anar al contingut