Joaquim Nadal, en una compareixença al Parlament. (Foto: ACN)
Joaquim Nadal creu que l'acord és el Pacte del Majestic "sense fotografia". (Foto: ACN)
Barcelona

Socialistes i republicans acusen CiU de sotmetre's al PPC amb el pacte dels pressupostos

Socialistes i republicans han carregat contra CiU pel fet d'haver pactat amb el Partit Popular el suport als pressupostos del 2012, una entesa que en paraules populars és de "present i futur" i va més enllà dels comptes. Tot i que CiU ha negat que el PPC sigui ara un soci estable, els socialistes han considerat l'acord com un Pacte del Majestic "sense fotografia". ERC, per la seva part, diu que continuarà oferint suport a la federació nacionalista però ha lamentat que un pacte fet "per comoditat" tindrà repercussions "negatives" per a Catalunya.

RedaccióActualitzat
El president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha assegurat que l'acord demostra que el PP "ha imposat a CiU la dretanització de les polítiques" i ha forçat la federació a "amagar al calaix la seva política de transició nacional". Nadal ha considerat que les mesures acordades es basen "en les retallades socials, la regressió política i l'increment generalitzat d'impostos".

La portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, ha destacat que ara el PP "determina la política i l'agenda de Catalunya", perquè els populars no estan pel pacte fiscal que planteja CiU, i ha afegit que, "per cada qüestió que es plantegi", ERC "posarà una alternativa sobre la taula", perquè "tenim un model de país al cap".
Anar al contingut