Barcelona

Seat admet haver instal·lat motors manipulats de Volkswagen en alguns dels seus vehicles

El comitè d'empresa de Seat es reuneix amb la direcció de la companyia per saber quants vehicles fabricats a Catalunya porten el motor fraudulent del grup alemany

RedaccióActualitzat

A Seat, filial de Wolkswagen, hi ha preocupació entre els treballadors per com pot afectar l'escàndol a les inversions previstes a la planta de Martorell. Seat encara no ha concretat oficialment quants dels vehicles fabricats en el passat en les seves plantes han incorporat propulsors manipulats. Aquest dijous hi ha una reunió entre representants dels treballadors i la direcció, segons ha explicat el president del comitè d'empresa, Matías Carnero, a "Els matins" de TV3 i a "El matí de Catalunya Ràdio".

Seat reconeix, en tot cas, haver instal.lat en alguns dels seus vehicles els motors de Volkswagen que amaguen l'emissió real de CO2, tot i que no quantifica la xifra exacta d'aquests cotxes. Carnero ha aclarit, però que la planta de Martorell no ha fabricat els motors que manipulen les emissions de gasos contaminants: "Tots els motors es fabriquen a Alemanya o també a la República Txeca o Polònia. O sigui que els motors no es fabriquen a Espanya."

Carnero es reunirà amb el president de Seat per expressar-li la preocupació de la plantilla en relació amb les inversions compromeses per Volkswagen pels pròxims tres anys, i per saber si hi ha risc de pèrdua de llocs de treball: "Ens estem jugant milers de llocs de treball per decisions polítiques que es puguin prendre a Alemanya i no s'ha d'oblidar una cosa: els alemanys són molt solidaris entre ells i el primer que faran és que ells tinguin feina i que els treballadors dels altres països es quedin amb el poc que pugui quedar. Això és el que nosaltres no volem que passi."

Recordem que aquest dimecres, el president de Volkswagen, Martin Winterkorn, ha dimitit després que l'empresa ha admès haver fet trampes per encobrir les altes emissions contaminants dels seus vehicles.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut