Madrid

Saura diu que una sentència contrària a l'Estatut obligaria a refer el pacte entre Catalunya i Espanya

El conseller de Relacions Institucionals, Joan Saura, ha advertit que una sentència contrària a l'Estatut per part del Tribunal Constitucional obligaria a refer el pacte polític entre Catalunya i Espanya. Saura ha fet aquestes declaracions al Senat durant la Comissió de Comunitats Autònomes, on ha intervingut en representació de la Generalitat. Saura ha reiterat que el govern català no vol qualsevol acord de finançament, sinó un bon acord que compleixi l'Estatut. Poc abans, el vicepresident tercer, Manuel Chaves, havia anunciat que faria una nova ronda de contactes amb les comunitats autònomes sobre el finançament.

Actualitzat
El conseller Joan Saura ha fet servir el català per demanar una cultura política que garanteixi el respecte a les identitats nacionals que conviuen a Espanya. La sessió d'autonomies compta amb un mecanisme de traducció simultània perquè es puguin utilitzar les diferents llengües de l'estat.

Saura ha criticat durament el ritme que el govern de Madrid dóna al desplegament de la carta catalana i ha dit que "s'avança amb excessiva lentitud i falta de concreció". També ha reiterat que hi ha "moltes dificultats per arribar a acords per la lectura restrictiva que l'administració de l'Estat fa sovint de l'Estatut".
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut