Barcelona

Catalunya lidera el rànquing d'endeutament de l'Estat

Catalunya és la comunitat autònoma més endeutada de l'Estat, que ha assolit la xifra d'endeutament més elevada de la història, segons les dades recollides pel Banc d'Espanya. En general, el nivell d'endeutament de les comunitats autònomes s'ha incrementat un 20% durant el primer trimestre de l'any, fins assolir els 73.285 milions d'euros, el 6,7% del PIB. Catalunya ha tornat a encapçalar el rànquing de deute públic amb 20.930 milions d'euros, xifra que representa el 10,3% del PIB. El segon lloc l'ocupa el País Valencià i el tercer, Madrid.

Actualitzat
L'endeutament s'ha accentuat com a conseqüència de la crisi econòmica, que ha provocat un increment de despeses i una caiguda de la recaptació. En comparació amb el darrer trimestre del 2008, el deute dels governs autonòmics ha pujat un 7,4%.

Segons les dades del Banc d'Espanya, des del 1995 el volum d'endeutament no ha parat de créixer i, al darrer trimestre, ha assolit la xifra més elevada de la història.

Aquesta setmana, el govern ha acordat elevar mig punt el sostre de despesa permès, fins a situar-lo en el 2,5%. El conseller d'Economia, Antoni Castells, ha celebrat que, en el context actual de crisi econòmica, es doni més flexibilitat a les autonomies.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut