Madrid

Santiago Espot es nega a declarar i denuncia que la causa per la xiulada a l'himne està "polititzada"

El president de Catalunya Acció diu que si la seva associació no hagués repartit 10.000 xiulets, "la xiulada hauria estat absolutament igual"

Actualitzat

El president de Catalunya Acció, Santiago Espot, s'ha negat a declarar aquest dilluns a l'Audiència Nacional, on ha estat citat com a principal instigador de la xiulada contra el rei a la final de la Copa del Rei del 2015. Espot, que ha estat acompanyat per l'Assemblea Nacional a Madrid, ha dit que és un procés "totalment polititzat" i que vulnera el seu dret a la llibertat d'expressió.

En sortir de l'Audiència Nacional, Espot ha dit que, al marge de la seva intervenció (la seva associació va repartir 10.000 xiulets en aquella final), "la xiulada hauria estat absolutament igual" i ha recordat que tant l'any 2009 com el 2012 ja n'hi va haver:

"El que vam fer nosaltres és donar una lectura política del perquè es protestava. És una cosa fins i tot que s'hauria de veure de bon ull. Explicar per què passen segons quines coses."

Espot, que dilluns passat no va voler declarar al·legant que no havia tingut temps per estudiar-se la causa, ha estat citat aquest dilluns com a presumpte responsable d'un delicte d'injúries a la Corona com a promotor d'aquesta xiulada.

En canvi, el líder de Catalunya Acció s'ha mostrat molt crític amb la Fiscalia i ha recordat que s'ha basat en el canvi del "clima institucional" per reobrir aquesta causa. Abans de cridar-lo a declarar, el jutge Andreu va arxivar la denúncia que va iniciar la causa, argumentant que la Fiscalia no va veure delicte en la xiulada a l'himne de la final del 2009. La Fiscalia, però, es va oposar a l'arxiu i va aconseguir la reobertura del cas.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut