Madrid

Un himne d'Espanya en versió reduïda és rebut amb una monumental xiulada al Vicente Calderón

L'himne d'Espanya en la seva versió reduïda ha estat rebut amb una monumental xiulada per part dels aficionats del Barça i l'Athletic de Bilbao a l'estadi Vicente Calderón on s'ha disputat la final de la Copa del Rei. L'himne espanyol ha sonat tot just uns vint segons ja que el protocol estableix la versió reduïda quan es tracta d'un acte presidit pels Prínceps d'Astúries i no pel Rei. Com estava previst, les notes de l'himne han rebut una xiulada per part de les dues aficions, igual com fa tres anys a l'estadi de Mestalla. També hi ha hagut càntics contra la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre.

Actualitzat
La xiulada ha començat a la sortida dels dos finalistes i, fins i tot, ha semblat que l'audició de l'himne es retardava a l'espera que els ànims es calmessin. Aleshores els aficionats blaugrana han entonat càntics d''Independència'.

Tot seguit han començat a sonar les notes de l'himne, que ha quedat totalment tapat pels xiulets de les dues aficions, que han deixat sense efecte la potent megafonia de 100.000 watts que havia instal·lat la Reial Federació Espanyola de Futbol amb la intenció d'ofegar la xiulada.

Cal recordar que a la final del 2009, les dues aficions van aconseguir silenciar les notes de l'himne, i això va provocar que l'any passat, per la presència a la final davant el Reial Madrid de l'afició culer, es posés una megafonia eixordadora perquè prevalgués la música.

Les protestes han estat contínues durant els moments previs al partit, sobretot quan l''speaker' del Vicente Calderón deia 'la Copa de Sa Majestat el Rei', moment aprofitat per xiular de manera continuada. Igualment, no s'han oblidat d'Esperanza Aguirre, que a inicis de la setmana havia demanat que el partit es jugués a porta tancada i, en un altre escenari, si es xiulava l'himne.
Anar al contingut