Futbol

Partidaris i contraris de la xiulada a l'himne espanyol a la Final de Copa fan els seus últims moviments

Dissabte, abans del començament de la final de la Copa del Rei, sonarà l'himne espanyol al Camp Nou. Davant el fet que es xiuli l'himne, partidaris i detractors de la xiulada s'esforcen per aconseguir el seu objectiu

Actualitzat

Mentre s'acosta la Final de la Copa del Rei entre FC Barcelona i Athletic Club de Bilbao, augmenta la tensió al voltant d'una possible xiulada a l'himne espanyol al Camp Nou abans del partit.

El president del Consell Superior d'Esports, Miguel Cardenal, ha fet arribar una carta als dos clubs finalistes per instar-los a adoptar les mesures necessàries per evitar la xiulada a un dels símbols de l'Estat. Per Cardenal, "a ningú se li demana que se sumi a idees que no comparteix, però sí que respecti els altres. El respecte és un element bàsic de la convivència democràtica (...). Els que avui callin seran els que demà poden quedar deslegitimats si es produeixen faltes de respecte a símbols de l'Estat".

Els partidaris de la xiulada, però, no s'aturen. Catalunya Acció i les entitats impulsores del "Manifest per la xiulada a l'himne espanyol i a Felip de Borbó" repartiran més de 10.000 xiulets als assistents a la final de Copa del Rei per fer més sonora la protesta. Aquesta distribució es farà a les vuit de la tarda de dissabte al davant de l'accés 19 del Camp Nou (a la Travessera de les Corts al tocar de la Maternitat).

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut