Sánchez vol ERC i Junts a la mateixa taula de negociació, però admet que ara és prematur

Junts reivindica el seu marc de negociació amb el PSOE, sense ERC

Enllaç a altres textos de l'autor Anna Poch

Anna Poch Pubill

Periodista de la secció de Política de TV3

@AnnaPoch
Actualitzat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat un únic procés de negociació amb "les dues parts de l'independentisme", Esquerra i Junts.

Tot i això, Sánchez ha reconegut, en una entrevista a La Ser, que, ara, "és molt prematur" i que "està molt verd" tenir un sol espai i, per tant, de moment, hi haurà "una interlocució amb dues taules".

Pedro Sánchez també ha avançat que el verificador d'ERC serà diferent del de Junts. El de Junts, com va transcendir dissabte, serà el salvadoreny Francisco Galindo Vélez.
 

La reacció de Junts

A Junts per Catalunya, no són partidaris d'una sola taula perquè, segons ha explicat Josep Rius, Junts i ERC "no han pactat el mateix" amb el PSOE.

El portaveu del partit ha marcat distància entre la negociació entre Junts i el PSOE, que ha definit com un "marc efectiu de negociació", i la Taula de Diàleg dels últims anys del govern de Pere Aragonès amb el govern de Pedro Sánchez.

La líder de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, reunida amb Pedro Sánchez i Santos Cerdán
La líder de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, reunida amb Pedro Sánchez i Santos Cerdán (Europa Press/Eduardo Parra)

Rius ha insistit que la seva negociació amb el PSOE és un "canvi de paradigma respecte al que s'havia produït fins ara".

Després de la reunió de dissabte a Suïssa, Rius ha afegit que constaten que "s'estan complint fil per randa els acords de Brussel·les" pactats amb el Partit Socialista.
 

La reacció d'ERC

Gabriel Rufián no ha volgut avançar qui serà el verificador d'ERC, ni què li han semblat les paraules de Sánchez, ni quan serà la reunió entre ERC i el PSOE. Des del Congrés, el líder d'ERC a Madrid ha recalcat que "com menys se'n parli, millor".

Aquest dilluns no hi ha hagut roda de premsa a la seu d'ERC a Barcelona.

Pedro Sánchez saluda Gabriel Rufián en les negociacions per a la investidura
Pedro Sánchez saluda Gabriel Rufián en les negociacions per a la investidura (Europa Press/Eduardo Parra)

La taula entre governs

Pedro Sánchez i Pere Aragonès es reuniran el 21 de desembre.

Tots dos presidents encapçalaran la primera reunió entre el govern espanyol i l'executiu català després de la investidura de Pedro Sánchez el 16 de novembre.
 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàJuntsERCInvestiduraPSOEPedro Sánchez
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut