Raül Romeva
Raül Romeva

Romeva insta l'independentisme a "no recloure's" ni "reforçar la dinàmica de polarització"

Defensa que una majoria rebutja la resposta autoritària de l'Estat i que cal ser conscient d'aquest espai compartit

Actualitzat

Arran de la polèmica sobre els llaços grocs, l'exconseller Raül Romeva demana a l'independentisme que no es tanqui en si mateix i que construeixi un projecte integrador.

L'independentisme no es pot recloure en si mateix, necessita més que mai créixer. Guanyar una majoria indiscutible és una condició necessària per avançar i encarar-se al futur, per això, cal mostrar constantment generositat i intensificar els esforços a Catalunya per mantenir espais de diàleg i de trobada.

En una carta a El Punt Avui titulada "Que el groc ens permeti veure l'amplitud del bosc", defensa que una majoria rebutja la resposta autoritària de l'Estat i que cal ser conscient d'aquest espai compartit i no reforçar la dinàmica de polarització que promouen alguns partits.

La resposta autoritària de l'Estat és rebutjada per una amplíssima majoria de la societat catalana, hem de ser conscients de la magnitud d'aquest espai compartit, i no reforçar la dinàmica de polarització interna que promouen determinades forces polítiques, i que és part inherent d'aquest autoritarisme per justificar-lo.

Per això, diu, la resposta social i política només pot basar-se en una "solidaritat ferma, creixent, pacífica, però sobretot integradora, de totes aquelles persones que volen participar de la defensa de totes les llibertats democràtiques".

I sobre el seu judici, diu que no només serà "injust":

"És un avís que en realitat va dirigit als milions de persones que, com el meu amic, defensen la llibertat i que volen una solució democràtica per a Catalunya. Aquesta és la immensa majoria de la societat i hem de saber articular-la, no només per afrontar un moment crucial com aquest, sinó sobretot per assolir els objectius de futur que volem per a Catalunya."

Aquest diumenge, també en una article publicat a la premsa, el líder d'ERC, Oriol Junqueras, demanava des de la presó unitat i fraternitat davant del judici de l'1-O, i evitar l'"odi irracional".

ARXIVAT A:
Procés catalàRaül RomevaGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut