Rajoy avisa Torrent que Puigdemont no pot ser investit (Reuters)
Rajoy avisa Torrent que Puigdemont no pot ser investit (Reuters)
Madrid

El govern espanyol s'atribueix part del mèrit de l'ajornament del ple d'investidura

Considera que és la "conseqüència obligada de l'actuació de l'estat de dret, de l'acció del govern espanyol i dels tribunals"

RedaccióActualitzat

Uns minuts abans que Roger Torrent ajornés el debat d'investidura, Mariano Rajoy ha advertit el president del Parlament de les responsabilitats que podia tenir si mantenia el ple de la investidura de Carles Puigdemont. Ho ha afirmat en declaracions a TVE.

"Sense cap dubte, el president del Parlament incorreria en responsabilitats pel fet d'incomplir una resolució dels tribunals i també tots aquells que donessin suport a la seva decisió en el supòsit que fos contrària al que diu el Tribunal Constitucional. Espero i desitjo que no sigui així perquè crec que a Catalunya s'ha de recuperar ja la normalitat institucional, social i econòmica"

La Moncloa ja s'ha pronunciat sobre la decisió de Roger Torrent. Fonts de l'executiu del PP mantenen que el respecte a la legalitat i l'ajornament del ple del Parlament és la "conseqüència obligada de l'actuació de l'estat de dret, de l'acció del govern espanyol i dels tribunals"

Rajoy ha apuntat que és de sentit comú que Puigdemont no pot ser investit perquè, ha dit, és un pròfug de la justícia, i ha expressat el seu desig que el Parlament de Catalunya actuï dins del marc legal.

Sobre el president del Parlament, recordem-ho, pesen les mesures cautelars dictades dissabte pel Constitucional. A la seva resolució, el TC permet només una investidura de Puigdemont de caràcter presencial, i amb el requisit d'un permís judicial per anar a la cambra sense ser detingut.

L'advertiment de Rajoy arriba l'endemà que des de la direcció dels populars s'incrementés la pressió a Roger Torrent, a qui van advertir del que li va passar a Carme Forcadell per haver desobeït els tribunals, i fins i tot li van recordar la seva situació familiar.

 

 

Millo diu que ni el govern espanyol ni el TC han pretès mai elegir el president

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, creu que la decisió de Torrent d'ajornar el ple és "el més lògic". Millo ha explicat a RNE que "el que ha fet Torrent és obeir una decisió legal disfressant-la de desobediència", apel·lant als drets dels diputats i acusant al govern espanyol de voler elegir qui presideix la Generalitat.

"Evidentment ni la vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ni el TC no decidiran qui és el president de la Generalitat. No ho han pretès mai. Per tant, prou de fer aquesta falsa afirmació (···) Candidats n'hi pot haver molts, molts, i en aquest moment n'hi ha un que està fugat dels tribunals i ningú diu que no pugui ser investit, sinó que abans ha de retre comptes davant el jutge"

 

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàPPEleccions 21DGovern empresonat
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut