Mariano Rajoy en un acte de campanya electoral a Vila-seca (Foto: ACN)
Mariano Rajoy ha criticat Zapatero en un acte de Sánchez-Camacho a Vila-seca. (Foto: ACN)
Vila-seca

Rajoy acusa Zapatero "d'abdicar de les seves responsabilitats" davant el conflicte entre el Marroc i el Sàhara Occidental

Mariano Rajoy ha criticat amb contundència l'actitud del govern de Zapatero davant la repressió de les forces marroquines al campament saharaui d'Al-Aaiun. El líder popular, en un acte de campanya electoral d'Alícia Sánchez-Camacho, ha acusat Zapatero "d'abdicar de les seves responsabilitats" i de "fregar l'esperpent". L'executiu espanyol ha lamentat l'actuació del govern marroquí però no l'ha condemnat a l'espera que s'aclareixin els fets.

Actualitzat
El president del PP, Mariano Rajoy, ha acusat el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, d'"abdicar de les seves responsabilitats" davant el conflicte entre el Marroc i el Sàhara Occidental, i de "fregar l'esperpent" amb la seva actitud perquè, ha dit Rajoy, "és impossible que l'executiu ho faci pitjor". 

El líder popular ha dit també que Zapatero no va estar a l'altura ni en la visita de Benet XVI ni ara amb el Marroc, "on defensa els interessos d'Espanya oblidant la llibertat, la democràcia i els drets humans". Per Rajoy, el president del govern "ha desautoritzat la titular d'Exteriors, Trinidad Jiménez, que al seu torn ja s'havia desautoritzat a si mateixa", i "ha tret a passejar l'exministre Miguel Ángel Moratinos malgrat haver-lo cessat fa 20 dies".

Ahir el govern espanyol va lamentar, encara que no va voler condemnar per la confusió que hi havia, els fets d'Al-Aaiun. L'executiu també va demanar al Marroc que aclareixi urgentment les circumstàncies de la mort del ciutadà espanyol Baby Hamady Buyema i que facilités la feina de la premsa espanyola a la zona.

El líder popular ha fet aquestes declaracions en un míting de la candidata del PP a les eleccions catalanes, Alícia Sánchez-Camacho, a Vila-seca.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut