Una activista saharaui penja una bandera en el retrat de Zapatero a la seu del PSOE. (Foto: EFE)
Una activista saharaui penja una bandera en el retrat de Zapatero a la seu del PSOE. (Foto: EFE)
Madrid

Ocupen una seu del PSOE a Madrid per protestar per l'actitud del govern espanyol en el conflicte saharaui

Una trentena d'activistes prosaharauis han passat la nit tancats en una seu de districte del PSOE a Madrid. L'ocupació pacífica té per objectiu denunciar l'actitud del govern de José Luis Rodríguez Zapatero davant del que està passant a Al-Aaiun. Altres activistes els han donat suport des de l'exterior, on han cridat consignes contra el govern marroquí, el PSOE i la nova ministra d'Exteriors, Trinidad Jiménez. Els activistes han assegurat que s'hi estaran fins aquest dissabte al matí, quan en sortiran per participar en una manifestació contra el Marroc que hi ha convocada a Madrid. Demanen que es bloquegin totes les relacions amb Rabat i que el govern espanyol es posicioni a favor dels saharauis.

Actualitzat
Els activistes saharauis protesten contra l'actitud del govern espanyol en la crisi d'Al-Aaiun i denuncien la resposta del Ministeri d'Afers Exteriors. No entenen per què la nova titular de la cartera, Trinidad Jiménez, se'n renta les mans i assegura que no condemna els incidents al Sàhara Occidental amb l'excusa que ningú "ho ha fet".

Els ocupants també carreguen contra la passivitat del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que ha assegurat que la seva política respecte al Sàhara és sensata.
Anar al contingut