El Flaco viu en llibertat a Central Park des que va fugir del zoo, el passat 2 de febrer (Zoo de Central Park)
Nova York

Qui és en Flaco, el mussol fugit del zoo que viu a Central Park com una celebritat

Es tracta d'un duc eurasiàtic que s'ha fet tan famós que el zoo ha decidit deixar-lo en llibertat i fins i tot té compte a X

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

Es diu Flaco i és un duc eurasiàtic fugit del zoo de Central Park, a Nova York, el 2 de febrer passat, quan algú va tallar el filat de la seva gàbia. Des de llavors, viu lliure al parc, i s'ha convertit en una celebritat i en una atracció per a turistes, observadors d'ocells i veïns de la zona.

​De fet, s'ha fet tan famós que el zoo ha desistit de capturar-lo i així pot viure al seu aire, tot i que en fa un seguiment de prop per la seva seguretat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by David Lei (@davidlei)


Alguns veïns de Manhattan fins i tot se l'han trobat tafanejant, mirant-los discretament des de la finestra de casa seva o la barana del balcó. I és que en Flaco, com que vivia en captivitat, està acostumat a la presència dels humans, i no els té gens de por:

 

Té compte a X, des d'on es pot seguir el seu dia a dia

Fins i tot té compte a la xarxa X (Twitter), on es pot seguir el seu dia a dia, gràcies a les fotografies i anècdotes que hi pengen els seus seguidors. Des d'aquest compte, en Flaco va felicitar el Dia d'Acció de Gràcies als novaiorquesos, que han vist com "indultava" un esquirol com a regal per la diada.



Ha explicat la seva rutina, dieta i morfologia, com ara que pot moure el coll 270 graus o que distingeix el color blau. I s'ha enorgullit d'haver-se convertit en una celebritat, sobretot per als amants dels ocells: 


També ha ironitzat tant sobre la situació política del país --comparant-se, per exemple, amb Donald Trump--, com sobre la preocupació d'alguns per la seva seguretat quan no el veuen passar durant dies, i s'ha erigit en símbol de l'alliberament animal amb una enquesta que ha guanyat amb molta diferència:


Per què no l'han capturat i retornat al zoo?

No és el primer cop que un animal s'escapa d'un zoo. Normalment, però, els parcs zoològics busquen els animals que aconsegueixen fugir i, si els troben, els retornen de nou a la vida en captivitat.

Es tracta d'animals que no estan acostumats a sobreviure en llibertat i que poden ser presa o amenaça per a altres espècies (en aquest cas, com que no és un mussol autòcton dels Estats Units, podria rebre atacs d'altres mussols, òlibes o rapinyaires) o tenir accidents, com atropellaments, enverinaments, o electrocució amb el cablejat elèctric. També hi ha qui intenta capturar-los per quedar-se'ls o vendre'ls.

En el cas del Flaco, però, la direcció del Zoo de Central Park ha decidit, de moment, deixar-lo en llibertat. En primer lloc, perquè no suposa un risc per a la seguretat pública, no és una espècie en perill d'extinció i ha demostrat que pot caçar pel seu compte --sobretot, ratolins.

En segon lloc, perquè no ha anat tan lluny --s'ha quedat al mateix parc-- i el tenen perfectament localitzat, cosa que permet fer-ne un seguiment de prop i vigilar que ningú intenti capturar-lo o fer-li mal.

També perquè qualsevol captura d'un ocell té certs riscos: li han de posar un esquer i atrapar-lo amb una xarxa. De fet, els primers intents d'atrapar el Flaco van fracassar, perquè no va picar amb l'esquer ni amb els sons d'altres ducs.

I finalment, perquè s'ha fet tan famós, que ha acabat sent un habitant simpàtic del parc que fa una important tasca pedagògica a favor de la protecció i el respecte als animals.

Per això, quinze dies després que fugís, el parc va emetre un comunicat en què confirmava que el deixaven en llibertat, però que el seguirien monitoritzant per estar segurs que no pateix cap perill ni té símptomes d'estrès.

 

ARXIVAT A:
Medi ambientEstats Units
Anar al contingut